FESTES

L'aigua remulla els infants de Tarragona en la festa major petita

Sant Magí encara aquest dijous i divendres els moments més intensos de la celebració patronal

La plaça del Rei, plena de gom a gom en la Remulladeta de Sant Magí. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 18 d'agost de 2022 a les 12:56 |
Desenes de persones han omplert aquest dijous la plaça del Rei de Tarragona per participar de la Remulladeta. Preparades des de força abans de l'hora fixada, les 12 del migdia, mares, pares i fills i filles estaven a punt quan l'animador Jordi Cartanyà ha iniciat la seva actuació. La primera font a brotar ha estat la de la síndria, per aclamació del públic, mentre que tot seguit ha estat el torn del càntir, després la petxina i finalment el carro.

Tant els infants de menys de 12 anys com els seus progenitors estaven convidats a ser part d'un esdeveniment que cada any té més implantació a la ciutat i que vol donar cabuda a una porció dels tarragonins que prefereixen evitar les aglomeracions de la nit de revetlla de la festa major. Precisament aquest dijous a partir de les onze de la nit la plaça del Rei tornarà a ser escenari d'un concert i alhora la Remullada, la cita imprescindible especialment per als joves.


Mentrestant, la ciutat es prepara per rebre de forma oficial l'aigua provinent de Sant Magí de la Brufaganya. Aquests últims dies una comitiva l'ha anada a buscar fins a la Conca de Barberà en carruatges tradicionals i fent el camí també a peu. A partir de les sis de la tarda, aquesta mateixa comitiva travessarà diferents carrers del centre de Tarragona fins arribar al portal del Carro, on gegants i colles castelleres la rebran tal com és tradició.

Aquesta és la primera festa major de Sant Magí que es pot celebrar amb normalitat des de l'inici de la pandèmia. L'únic que la fa diferent és que l'Ajuntament de Tarragona ha decidit implementar algunes mesures d'estalvi d'aigua a causa dels episodis de sequera.

 

Participació