EDUCACIÓ

Comencen a traslladar mobiliari a la nova Escola de l'Arrabassada, que obrirà al setembre

L'equipament ha trigat 6 anys a ser una realitat

La nova Escola Arrabassada. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 16 d'agost de 2022 a les 00:01 |
Aquesta setmana el Departament d'Educació començarà finalment els treballs de trasllat de mobiliari a la nova Escola Arrabassada de Tarragona. El barri fa prop d'una dècada que espera aquest esdeveniment, que viuran de manera especial sobretot quan comenci el curs, el 5 de setembre. Si no hi ha cap imprevist, els alumnes de Primària estudiaran des del primer dia al carrer Mercè Rodoreda i no als mòduls del carrer Carles Babot, a l'altra banda de la via del tren.

A partir d'avui, l'equip directiu interromp les seves vacances per posar a punt el centre i també adequar els barracons per als estudiants de secundària -que està previst que també puguin estudiar en un edifici, construït en un futur, annexe a la nova escola-. Aquest serà, de fet, el primer any en el que els alumnes de més de 12 anys no caldrà que se'n vagin de Llevant per continuar estudiant, amb dues línies de 1r d'ESO que s'aniran ampliant progressivament amb els anys i que acolliran també nois i noies provinents de l'Escola del Miracle.


Emma Escuriaza, presidenta de l'Associació de Famílies de l'Arrabassada (AFA), explica que la direcció del centre ja té les claus del nou edifici i que després de la primera neteja aquest passat mes de juliol en aquesta segona quinzena d'agost està prevista l'adequació de l'espai. Tot i que es queixa que l'obertura "arriba tard", la presidenta de l'AFA es mostra alleugerida: "Ja estem més tranquils".

Inicialment, el nou edifici de l'Escola Arrabassada estava previst que fos una realitat l'any 2016, segons va anunciar la mateixa Generalitat sota el mandat d'Artur Mas. Si bé amb aquesta darrera posada a punt es resol una demanda històrica de la ciutat de Tarragona, encara falta per veure quants anys més trigarà la comunitat educativa de l'Escola Ponent, al barri de Campclar, a disposar d'un immoble propi i abandonar els mòduls prefabricats a tocar de l'Anella Mediterrània.

 

 

Participació