FESTES

L'aigua recobra el seu protagonisme en la setmana de Sant Magí

Aquest pont festiu també s'ha celebrat la festa de Sant Roc i la de Bonavista

Instant de la travessa d'andròmines, a la platja del Miracle de Tarragona. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 16 d'agost de 2022 a les 00:01 |
El pont festiu de la Mare de Déu d'agost ha donat de si a Tarragona, amb tota mena d'activitats lúdiques i tradicionals. De divendres a dilluns han coincidit tres festes: Sant Roc, Sant Magí i la festa major de Bonavista. Només Sant Magí continua tota aquesta setmana amb la vista posada en dijous i divendres, quan la ciutat recuperarà la seva festa major petita en tota la seva esplendor.

Amb l'Enramada feta al carreró de Sant Magí, la Moixiganga encetava aquest dilluns una jornada plena d'actes. Diversos grups de joves s'apuntaven a la travessa marítima d'andròmines a la platja del Miracle, organitzada per l'AEiG Alverna. Més tard, s'iniciava el concurs de castells de sorra. Al vespre, com a esdeveniment destacat, el Camp de Mart acollia els últims instants de la iMAGInada, que ha celebrat la seva 14a edició, aquest cop centrant-se en el paper de la bruixeria al llarg de la història.


Sant Magí continua aquest dimarts amb una trobada gastronòmica a partir de les 12 del migdia al passeig de les Palmeres i els assajos de les colles castelleres de cara a divendres. També, per cloure el dia, l'Esbart Santa Tecla ha convocat una ballada de festa major a dos quarts d'onze de la nit a la plaça de la Font.

A la festa major petita de la ciutat s'hi ha sumat aquests darrers dies els actes de la festa de Sant Roc, al carrer del Cós del Bou. La cercavila de l'arribada de l'aigua, una missa, la proclamació de la pubilla i la diada castellera de la Colla Jove i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han estat els principals atractius de la jornada, que s'ha clos amb un concert de gralles. Aquest dimarts a les 11 del matí és el torn de l'anada a ofici i ja cap a un quart d'una d'una ballada de gegants. A mitjanit es preveu un correfoc amb el Drac de Sant Roc com a protagonista.


I lluny del centre de la ciutat, al barri de Bonavista s'han celebrat també les seves festes de barri. Actuacions musicals, vermuts, mostres de cultura popular i altres activitats han amenitzat aquesta zona de Tarragona durant quatre dies.
 

Instant de la travessa d'andròmines, a la platja del Miracle de Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació