SOCIETAT

Suspenen de feina i sou un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona per assetjar una ciutadana

Els fets van succeir fa un any al barri de Sant Pere i Sant Pau

per Redacció, Tarragona | 11 d'agost de 2022 a les 09:16 |
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana. | Josep M. Llauradó
L'agent de la Guàrdia Urbana que va ser denunciat -no judicialment- per una dona a Tarragona d'haver-se aprofitat del seu càrrec per aconseguir el seu telèfon personal ha estat definitivament suspès per un període d'un any, quatre mesos i divuit dies. Segons avança el Diari de Tarragona, la decisió de l'Ajuntament de Tarragona arriba després que l'home s'agafés una baixa mèdica i encara no hagi tornat al seu lloc de treball.

La sanció s'aplicarà un cop s'incorpori de nou a la feina i això li suposarà la pèrdua de sou. Malgrat tot, el procediment no anirà a més ja que la víctima va decidir posar-ho en coneixement de la direcció del cos policial però no interposar una denúncia. L'home, per la seva banda, ha demanat la suspensió cautelar de l'execució de la sanció.


Al mes de juliol de 2021, una patrulla de la Guàrdia Urbana va aturar una dona al barri de Sant Pere i Sant Pau. La van amenaçar a posar-li una multa per haver aparcat malament el cotxe, però l'agent en qüestió va assegurar que això no seria així si li facilitava el seu número de telèfon personal. La dona finalment ho va acceptar i va acabar rebent missatges de Whatsapp.

En saber-ho, la Guàrdia Urbana li va retirar l'arma i se li va obrir un expedient disciplinari, però des del passat mes de setembre de 2021 es troba de baixa mèdica.

 

Participació