1 de 10
JUDICIAL

La justícia avala l'eutanàsia de l'autor del tiroteig de Tarragona

La família celebra la decisió judicial, mentre la part contrària presentarà recurs d'emparament al Constitucional

Audiència de Tarragona | Sílvia Berbís
per Redacció, Tarragona | 4 d'agost de 2022 a les 13:59 |
La secció 2a de l'Audiència ha desestimat els recursos d'apel·lació per aturar l'eutanàsia del pistoler de Tarragona. Així ho han decidit aquest dijous els tres jutges de la secció en una deliberació a porta tancada. Els magistrats, que han resolt amb molta rapidesa la qüestió, ja ho han notificat a les parts.

La família d'Eugen Sabau ha celebrat la resolució judicial. En declaracions a l'ACN, el seu advocat, Gerard Amigó, s'ha mostrat molt satisfet, mentre que la part contrària, que representa als mossos ferits, presentarà recurs d'emparament al Tribunal Constitucional. La resolució, a la qual ha tingut accés l'ACN, conclou que Sabau té dret a morir. No posa cap data a l'eutanàsia i recorda que ja no es poden presentar recursos ordinaris.


En total van ser quatre les persones ferides durant el tiroteig del passat 14 de desembre. L'home va ser detingut després d'un intercanvi de trets en una masia abandonada al terme municipal de Riudoms, mentre intentava fugir del dispositiu policial, en el qual fins i tot un agent va rebre un tret.

Tot plegat, arran d'uns fets que es van iniciar quan l'extreballador de Securitas Seguridad es va presentar a l'oficina d'aquesta empresa amb armes, les quals va fer servir contra tres persones que hi havia allà presents.


"És una segona batalla que el meu client ha guanyat", manifesta a l'ACN l'advocat del pistoler, poc després de ser-li notificada aquest dijous la resolució judicial, que es posiciona en la mateixa línia que la jutgessa del Jutjat d'Instrucció 5 de Tarragona. Els tres magistrats de la secció 2a penal de l'Audiència consideren que Marin Eugen Sabau, ingressat a l'hospital  es troba en un "estat de salut greu" que li origina "sofriments físics i psíquics constants insuportables sense possibilitat d'alleugeriment, amb un pronòstic de vida limitat, en un context de fragilitat progressiva".

A partir d'aquí, conclou que, sotmetre el pistoler a un procés judicial, suposaria una "intolerable afectació de la seva dignitat i a la seva integritat física i moral", i que s'han de "prioritzar" per davant del dret a la tutela judicial efectiva, és a dir, a la celebració del judici. L'Audiència, doncs, ratifica la mort assistida, en concordança amb la jutgessa instructora. "Compartim la decisió adoptada per la jutgessa i desestimem els motius dels recursos d'apel·lació", diu el text, de 20 pàgines, que també recull l'aval de la Comissió de Garantia i Avaluació.


"Teníem esperances de guanyar i que el tribunal fos favorable a que seguís l'eutanàsia, perquè és un tribunal molt garantista i ha ratificat la interlocutòria de la jutge instructora", afegeix Amigó. "Amb tot, ara no sé si amb un recurs al Constitucional podran paralitzar el procés i se suspengui l'eutanàsia", ha afegit. El pistoler, afectat d'una lesió medul·lar des que va ser abatut, roman ingressat a l'hospital penitenciari de Terrassa.
 

Participació