FESTES

Els Pallaresos celebra el 15è aniversari de la seva Mulassa amb una trobada de bèsties

Serà aquest dissabte i hi ha convidats altres elements del bestiari popular de Girona, Tortosa, Reus, Tarragona, la Riera de Gaià, el Vendrell i la Bisbal d'Empordà

La mulassa dels Pallaresos. | Gegants dels Pallaresos.
per Redacció, Tarragona | 3 d'agost de 2022 a les 15:00 |
La Mulassa dels Pallaresos celebra aquest dissabte, 6 d’agost, el seu 15è aniversari, emmarcat en el programa de festa major en honor al patró, Sant Salvador. Per celebrar-ho, la colla gegantera dels Pallaresos en col·laboració amb l’Ajuntament del municipi, han organitzat una trobada festiva de bèsties procedents de vuit localitats catalanes diferents.

A partir de les sis de la tarda, les diferents colles realitzaran l’habitual plantada de bèsties a la plaça de l’Era dels Pallaresos, davant de l’edifici modernista de la Casa Bofarull. A partir de dos quarts de set del vespre hi haurà un espectacle de titelles per als més petits, a càrrec de la Mulassa Baba de Girona, un dels elements convidats a la trobada. A partir de les set, la Mulassa dels Pallaresos i les seves convidades, acompanyades de la música i l’alegria de la Xaranga Tocabemolls, començaran a ballar en cercavila pels principals carrers del municipi: plaça de l’Era, carrer Major, plaça de l’Esglèsia, carrer Nou, plaça de la Cabina, carrer Clotas i avinguda Catalunya.


La trobada finalitzarà a les portes de l’Ajuntament, amb una tanda de lluïment per part de tots els elements participants així com una ballada conjunta final. A banda de la Mulassa dels Pallaresos com a amfitriona, a la trobada participaran els vuit elements festius més, quatre d’ells de foc: el Drac de Santa Margarida (Riera de Gaià), el Drac del Vendrell (el Vendrell), l'Espanta-rucs (Sant Jaume dels Domenys), el Voltor (Bisbal de l’Empordà), la Cucafera (Tortosa), la Cucafereta (Tarragona), la Mulassa de Reus, i la Mula Baba (Girona). El cartell del 15è aniversari és obra de l’artista local i membre de la colla gegantera, Alba Estrem, i representa la figura de la Mulassa bufant el seu pastís d’aniversari.

 

Participació