MEDI AMBIENT

Altafulla rep la negativa de Tarragona i de Torredembarra per una nova captació de sorra

El govern local havia fet la petició arran de la fragilitat de la costa altafullenca pels temporals

La platja d'Altafulla, fa tot just un mes. | Josep M. Llauradó
per Redacció, Tarragona | 1 d'agost de 2022 a les 15:31 |
Les poblacions veïnes d'Altafulla, Torredembarra i Tarragona, han confirmat la seva negativa a fer un segon lliurament de sorra a la platja del municipi governat per l'alcaldessa Montserrat Castellarnau. La petició formulada pel consistori a Costes sembla que no tindrà efecte, malgrat la situació fràgil que pateix la platja des de l'últim temporal. L'Estat ja va descartar qualsevol segon moviment a tota la Costa Daurada, per la qual cosa l'única possibilitat era que des de la Torre o bé des de Tamarit es permetés l'extracció de la sorra per transportar-la davant de les Botigues de mar.

Segons ha explicat TAC12, un informe de l'Ajuntament de Tarragona desaconsella el moviment de sorra al nucli de Tamarit donada la "fragilitat mediambiental" de la zona, així com la proximitat de la desembocadura del riu Gaià, que és un espai natural protegit. A més, la regidora Eva Miguel lamenta que ara mateix és la temporada en què podrien arribar tortugues caretta caretta.


Altafulla, després de la moció de censura a l'exalcalde Jordi Molinera, va ordenar l'aportació de sorra al passat mes de maig, amb un total de 6.000 metres cúbics, que correspon a l'aportació que sol fer l'administració estatal cada any. La successió de temporals, però, va deixar en res aquella actuació i per aquest motiu el govern va demanar una ajuda extraordinària, que per ara no ha arribat.


 

 

Participació