coronavirus

Les baixes automàtiques per Covid s'allargaran almenys fins a finals d'agost

Els pacients només la podran utilitzar una vegada, apunta el conseller Argimon

Josep Maria Argimon, en la inauguració d'un CAP a Osona | Adrià Costa
per Pere Pratdesaba, Barcelona, Catalunya | 7 de juliol de 2022 a les 11:35 |
El conseller de Salut, Josep M. Argimon, ha explicat em una entrevista a Els matins de TV3 que el sistema pel qual s’atorga la baixa automàtica per Covid-19 seguirà funcionant durant els mesos de juliol i agost. Després de la fi de estiu, es valorarà la situació.  

Argimon també ha dit que la baixa automàtica només es podrà fer servir una vegada per pacient. Des que s’ha posat en marxa el sistema, aquest dijous al matí, s’han donat 2.263 baixes automàtiques, “no moltes més que les habituals”, segons el conseller.

Recordem que la baixa automàtica es pot sol·licitar a través de l'aplicació de La Meva Salut i no cal un test positiu de coronavirus. La durada general és de cinc dies, sempre que no canviï la situació del malalt. 

La mesura es farà servir mentre el sistema de salut estigui tensionat, com ara, ha argumentat Argimon. “Tenim 2.000 sanitaris de baixa i és període de vacances. El mecanisme estarà actiu durant els mesos de juliol i agost”, ha insistit.


El conseller ha defensat que és tracta d’una “baixa normal, de confiança entre un pacient i un professional, diferent a la que es va fer al Nadal”. Argimon ha posat d’ exemple una persona que té un 38,5 de febre i no va a treballar. “No estem fent coses gaire diferents del que fèiem fa dos o tres anys”, ha apuntat.

Per altra banda, Argimon també ha recordat que falta inversió en el sistema sanitari i que calen més professionals. “Cal una mirada legislativa de canvi a mitjà i a llarg termini”, ha dit.Altres notícies que et poden interessar
 

 

Participació