FESTES

El Serrallo culmina les seves festes amb una multitud per veure el seu patró

El barri mariner ha acollit la processó més esperada de l'any

La sortida de Sant Pere, a l'església del Serrallo. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 29 de juny de 2022 a les 21:07 |
Centenars de persones han omplert aquest dimecres al vespre els carrers del Serrallo. Les congregacions religioses han acompanyat la processó del patró del barri mariner de Tarragona, Sant Pere, després de sortir cap a un quart de vuit de l'església que porta precisament el seu nom.

Les festes han comptat avui amb un dels actes més esperats de l'any, amb la primera celebració que s'ha pogut fer amb normalitat, sense distàncies i sense mascaretes. El programa s'allarga fins aquest diumenge, però en tot cas la cita d'aquest dimecres ha estat ineludible també per a bona part dels regidors del ple municipal, que s'han vestit de gala per participar-hi.


El dia ha començat amb una missa, mentre que els confrares i els tambors de la colla de Diables Voramar han encetat el recorregut, pels diferents carrers. Demà dijous encara hi haurà un concert a partir de les 10 de la nit i el plat fort arribarà dissabte, amb la diada castellera dels Xiquets del Serrallo. A la nit, les havaneres posaran el toc mariner a unes festes que en la seva totalitat feia 2 anys que no se celebraven, i tot plegat finalitzarà amb una sardinada el mateix diumenge.
 

 

Participació