FESTES

La flama del Canigó dona el tret d'inici al Sant Joan de Tarragona

Diversos municipis restringeixen petards i fogueres per evitar emergències

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 23 de juny de 2022 a les 21:31 |
Els Diables Voramar, al Serrallo, per Sant Joan. | Josep M. Llauradó
La revetlla de Sant Joan ha tornat a omplir aquest dijous platges i carrers de Catalunya després de dos anys de pandèmia. Els incendis de la setmana passada han condicionat la festa a diversos indrets, on s'ha restringit el llançament de petards i les fogueres. A Tarragona, en canvi, l'arribada de la flama del Canigó s'ha viscut amb normalitat. Per primer cop, ha fet parada a Bonavista i tot seguit ha estat la protagonista de la ja tradicional rebuda al Serrallo.

L'altra novetat ha estat que a mitjanit la flama ha servit per encendre la foguera de la plaça Corsini, al centre de la ciutat. Els Diables Voramar, la Víbria i la Vibrieta, acompanyades pel Drac de Montblanc, l'han rebuda, mentre els Xiquets del Serrallo, els Xiquets de Tarragona i la Colla Jove de Tarragona han fet un pilar al seu pas.


L'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, i el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, han encès la tronada que ha desembocat amb l'encesa de la foguera i la crema del Ninot. Just abans, Cruset ha llegit la proclama escrita per Eliseu Climent i els gegants del Serrallo han fet la primera ballada de la temporada.
 

La foguera de Sant Joan, al Serrallo. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació