POLICIAL

La Guàrdia Civil detecta 12 infraccions en la venda de petards a Tarragona

El cos armat està duent a terme inspeccions en casetes i establiments a tota la demarcació

per Redacció, Tarragona | 22 de juny de 2022 a les 17:31 |
Agents de la Guàrdia Civil, davant d'una caseta de venda de petards. | Guàrdia Civil
Coincidint amb les festes de Sant Joan 2022, la Guàrdia Civil a través dels seus especialistes en Intervenció d'Armes i Explosius, ha posat en marxa una campanya per evitar la venda irregular de pirotècnia. Per això, s'han inspeccionat, fins ara, un total de 60 casetes de venda temporal de pirotècnia i 40 establiments permanents a la demarcació de Tarragona.

Es tracta d'una campanya preventiva que es desenvolupa a fi d'evitar la venda de petards i focs artificials sense les degudes autoritzacions o sense reunir les característiques tècniques regulades per llei. Fins avui s'han detectat un total de 12 infraccions en què s'ha intervingut material pirotècnic de diferents categories i que podrien haver suposat un risc per als consumidors. El material pirotècnic retirat de les casetes i els establiments queda intervingut a disposició de l'autoritat competent per a la seva posterior destrucció.


Les inspeccions als establiments continuaran realitzant-se fins a la finalització de la campanya de Sant Joan, el proper dia 24 d'aquest mes, coincidint amb la finalització de les revetlles.

La competència sobre el control administratiu del material pirotècnic és exercida de manera exclusiva per les Intervencions d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil i compta amb la col·laboració de les altres forces i cossos de seguretat.

 

Participació