PATRIMONI

Divendres reobre la volta llarga del Circ de Tarragona

A més, l'Ajuntament ha decidit treure les tanques d'obres de les graderies de la plaça dels Sedassos

per Redacció, Tarragona | 22 de juny de 2022 a les 14:57 |
L'estructura de fusta sobre el Circ romà de la plaça dels Sedassos, a la Part Alta de Tarragona, obrirà finalment. | Josep M. Llauradó
Aquest divendres 24 de juny, es reobrirà l'accés a la volta llarga del circ romà, tancada fa un parell de setmanes per manca d'il·luminació. S'ha actuat netejant i sanejant els canals on està instal·lat l'enllumenat per millorar-ne el rendiment. El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, destaca que és "una actuació provisional per tal de recuperar l'accés a la volta llarga, fent que sigui encara més segura". Tot plegat, després que una visitant presentés una reclamació pel fet d'haver caigut.

Paral·lelament a la seva reobertura, segons apunta Pinedo, s'està treballant en un projecte a mig termini "per a la recuperació i adequació d'aquest espai, l'execució del qual l'inclourem en el pressupost del 2023".  


Així mateix s'ha actuat a l'espai de les graderies de la plaça dels Sedassos que a partir de l'1 de juliol es reobriran, complint així amb l'obligació feta pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. De manera temporal, les graderies s'obriran tres dies a la setmana, divendres, dissabtes i diumenges en horari de matins i amb servei de vigilància.  

Al mateix temps, s'està treballant amb una actuació definitiva per tal d'adequar les baranes a la normativa vigent de seguretat. Pinedo ha destacat que "tot i que l'obra està acabada des del maig de 2021, després de cinc anys obrim" i tot i que la solució és temporal "podem dir que és una bona notícia, ja que de cara a l'estiu responem a la voluntat de compartir espais a l'aire lliure i museístics per a tothom".  


Alhora ja es pot consultar i accedir a la nova licitació del perfil del contractant per al concurs del projecte de fonamentació i intervenció a la guingueta ubicada a l'entrada dels Jardins del Camp de Mart, un dels punts destacats del projecte Porta Tarraco, que s'ha tornat a convocar després que quedés desert en una anterior convocatòria. Aquest punt de recepció o benvinguda, vol ser un primer espai de rebuda per al visitant. Segons ha recordat el conseller de Patrimoni "la guingueta vol aportar qualitat a l'inici de la visita de Tarragona, amb un espai molt més amable i alhora actualitzat als nostres temps". El termini per presentar ofertes és obert fins al 7 de juliol.  

 

Participació