VEÏNAL

Gemma Fusté plega de presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Llevant

La FAV celebrarà una assemblea el 28 de juny i per ara no hi ha cap altra candidatura

per Redacció, Tarragona | 22 de juny de 2022 a les 12:11 |
Gemma Fusté, en una compareixença al Parlament, al centre de la imatge. | ACN
L'actual Junta de la federació veïnal posarà el punt i final al seu mandat en l'assemblea del 28 de juny i anuncia que no renovarà La presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de l'Àrea de Llevant, Gemma Fusté, ha anunciat que no renovarà al capdavant de l'entitat veïnal tarragonina.

Després de vuit anys, Fusté i la seva Junta deixaran el seu càrrec en l'assemblea general, que tindrà lloc el proper dimarts 28 de juny. Fins al moment, l'actual Junta no té constància que s'hagi presentat cap candidatura per agafar el relleu a la FAV Llevant. La FAV Llevant està formada per 12 associacions veïnals. Gemma Fusté es mostra satisfeta per tota la feina feta per la Junta durant aquests vuit anys i creu que “ara toca renovar la Federació, que entri gent nova i que s'incorporin joves amb noves idees”. Fusté considera que el més important que s'ha aconseguit durant aquests anys “és que els barris de Llevant tinguin veu pròpia, ja que aquesta era una part bastant oblidada de Tarragona”.


Des de la Junta de la FAV Llevant es posa en valor que, d'ençà de la creació de la federació veïnal, els barris de Llevant han estat representats en tots els òrgans de participació de la ciutat en àmbits com la mobilitat, la seguretat ciutadana, l'habitatge, la seguretat o el Plaseqta, entre altres. Durant aquests anys, la FAV Llevant també ha apostat per frenar projectes urbanístics que amenaçaven la integritat dels barris i de la costa tarragonina, com el macroprojecte de la Budellera.

En matèria de transport, la FAV Llevant assegura haver aconseguit que es milloressin la connexió i les freqüències del bus urbà que enllacen Llevant i Tarragona Centre. I encara que ha trigat molts anys, els veïns i veïnes de Llevant també veuran com la recepció de l'N-340 serà una realitat per convertir-la en una via més urbana. Una altra de les reivindicacions que ha encapçalat la federació veïnal és que els trens de mercaderies no circulin per la costa, -com es preveu amb l'arribada del Tercer Fil-, sinó per l'interior, una demanda que ja compta amb el suport de les nombroses entitats que formen la Plataforma Mercaderies per l'Interior.


Pel que fa a la seguretat ciutadana, l'entitat veïnal ha proposat més presència dels cossos de seguretat a Llevant, així com la instal·lació imminent de lectors de matrícules a les entrades i sortides de les urbanitzacions. La FAV Llevant, juntament amb l'AV La Vall de l'Arrabassada i la comunitat educativa, no han parat de reivindicar un centre educatiu nou i que l'escola abandoni els barracons. La Junta actual celebra la futura reconversió de l'antiga Ciutat de Repòs i de Vacances en un alberg de Joventut, que "permetrà satisfer aquestes necessitats del veïnatge de Llevant".

 

Participació