LABORAL

Els treballadors de la brossa de Reus faran vaga del 4 al 7 de juliol

Reivindiquen un augment salarial del 4% arran l'increment de l'IPC aquest 2022

per Redacció, Reus, Catalunya | 22 de juny de 2022 a les 11:59 |
Els treballadors de Reus Net aniran a la vaga del 4 al 7 de juliol | Cedida
Els treballadors de la UTE Reus Net convoquen quatre dies de vaga al juliol. Els delegats d’UGT i CCOO han decidit per unanimitat convocar una vaga dels treballadors de la brossa del 4 al 7 del mes vinent per reclamar mesures en matèria salarial.


Un augment del salari d'un 4%


 
Segons el Comitè d’Empresa, es tracta d’una “greu situació” sorgida arran del Plec de condicions, que estableix les condicions de la contracta. Assegura que la direcció de la UTE Reus Net no ha proposat cap oferta que s’ajusti a les reivindicacions dels treballadors, que demanen una pujada salarial.


El Comitè d’Empresa exposa que davant l’increment del 8% de l’IPC aquest 2022, els treballadors reclamen un augment del 4% en matèria de salari i un 3% més l’any 2023. Segons els representants dels treballadors, el plec de condicions permet baixes econòmiques de més del 10% i no conté cap clàusula de salvaguarda del conveni.


L'Ajuntament assegura que les relacions salarials "corresponen a l'empresa"El comitè, a causa de la “pèrdua de poder adquisitiu de la plantilla”, reclama mesures tant a l’empresa UTE Reus Net com als membres del govern municipal. No obstant, fonts municipals asseguren que "les relacions salarials corresponen estrictament a l'empresa i els treballadors" i exposen que "l'Ajuntament només regula la seva relació amb l'empresa en base a la prestació de serveis". 

 

Participació