AGENDA

Tarragona s'engalana per Corpus aquest cap de setmana

Dissabte es convoca a la ciutadania per fer els preparatius de la catifa que es muntarà diumenge, el dia en què trona l'Ou com balla, l'ofici religiós, el seguici i la processó de Corpus

L'Ou com balla, situat a la font del Claustre de la Catedral | Jonathan Oca
per Redacció, Tarragona | 16 de juny de 2022 a les 12:04 |
Aquest cap de setmana, la conselleria de Parcs i Jardins convoca a la ciutadania a participar en l'elaboració d'una catifa de Corpus. Dissabte 18, a les 5 de la tarda a la Casa Balcells, es realitzaran els preparatius per a la catifa floral que es muntarà diumenge 19 a les 9 del matí al pla de la Seu. Es recomana portar un coixí i unes estisores de casa per participar en aquesta tradició que recupera la ciutat i que s'emmarca en l'adhesió de Tarragona a la xarxa de Viles Florides

Diumenge, la celebració del Corpus també recupera el seu format habitual amb l'Ou com balla a la font del claustre de la Catedral i l'ofici religiós. Des del pla de la Seu i després de 2 anys d'absència, tornarà a sortir el Seguici de Corpus amb el Magí de les Timbales, els Gegantons Negritos, els Gegants Moros i els Gegants Vells acompanyats dels grallers dels Quatre Garrofers, els Bordons i Pelacanyes. A les 6 de la tarda arribaran al pla de la Seu per, des d'allí, donar inici a la processó que arrencarà a dos quarts de set de la tarda des de la Catedral i passarà pels carrers de les Coques, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles i tornarà al Pla de la Seu. En acabar el recorregut, els elements festius tornaran cap a la plaça de la Font, on ballaran una tanda de lluïment.


Aquest cap de setmana, diversos racons de la ciutat també s'ompliran d'altres actes, previs a la celebració de Sant Joan i del Dia Internacional de la Música. Després de l'èxit de la primera edició l'any 2019, aquest dissabte torna a la plaça del Rei la fira Aproxima't que, de la mà de la Sageta de Foc, fomenta els productes artesans locals i de proximitat d'alimentació, beguda i cosmètica natural del Camp de Tarragona. A més, hi haurà diverses activitats durant el dia al voltant del consum responsable: xerrades, taula rodona, tallers, música d'ambient i degustació de productes. 

A la Capsa de Música, en el marc del Dia Internacional de la Música, l'Associació de Músics de Tarragona organitza el concert 'Tribut al Soul'. A Sant Pere i Sant Pau se celebrarà la cercavila de foc infantil amb el Ball de Diables, el Drac, el Bou, la Víbria i el Griu. I la nit, des de la plaça del Fòrum i fins als jardins de la Casa de la Festa, el Ball de Serrallonga, la Colla de Diables Voramar del Serrallo i la Víbria de Tarragona acompanyats de la xaranga Band Tocats! faran la Desvetlla dels Ninots de les fogueres. En acabar, a mitjanit, es farà un tastet popular de la primera mamadeta de la temporada.

 

Participació