internacional

L'FBI emet una ordre de cerca i captura contra Cao de Benós

El document concreta que hauria ajudat Corea del Nord a eludir unes sancions econòmiques imposades pels Estats Units

per L.G., Barcelona, Catalunya | 23 de maig de 2022 a les 16:06 |
L'ordre de cerca i captura contra Cao de Benós | FBI
L'FBI ha emès una ordre de crida i cerca contra el català Alejandro Cao de Benós. L'acusen de "conspirar" per ajudar Corea del Nord a eludir unes sancions econòmiques imposades pels Estats Units. L'ordre emesa concreta que Cao de Benós hauria treballat amb un ciutadà estatunidenc per proporcionar "il·legalment" serveis de tecnologia blockchain i criptomonedes a Corea del Nord.

Així, apunta que el 2018 Cao de Benós va reclutar l'expert en el marc de la "Conferència Blockchain i Criptomonedes de Pyongyang" i va organitzar el seu viatge a Corea l'abril del 2019, en violació de les sancions interposades pels EUA. Afegeix que va comptar amb l'ajuda d'un ciutadà anglès.


En l'ordre, s'especifica que se sap que Cao de Benós viuria ara a Espanya i hi consten els noms amb els quals se'l coneix, és a dir, no només Alejandor Cao de Benós sinó també Cho Son-il i Jo Seon II. L'FBI demana que qualsevol persona amb informació es posi en contacte amb l'FBI o amb l'ambaixada o el consolat americà més proper.

Altres notícies que et poden interessar

 

Participació