OBRES

Retiren la històrica torre elèctrica del passeig Torroja de Tarragona

L'actuació ha comptat amb el vist i plau de l’Arquebisbat de Tarragona, propietari dels terrenys, i l'execució d'Endesa, que recorda que la línia dona servei a 4.500 clients

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 10 de maig de 2022 a les 11:00 |
Els treballs, aquest dimarts. | Josep M. Llauradó
La torre elèctrica del passeig Torroja, a Tarragona, ha estat retirada aquest dimarts per part d'Endesa. Aquesta construcció, que dificultava el pas del trànsit rodat, feia temps que es trobava sota el punt de mira dels diferents governs municipals, si bé no ha estat fins aquest any 2022 que no s'ha pogut retirar.

Les obres es van anunciar fa un mes. Un camió grua ha tret aquest suport de 16 metres d'alçada i que formava part d'una xarxa de 550 metres de cablejat que donava servei a 4.500 clients i que estava connectada al centre de transformació dins de l'escola Sant Pau. Aquestes obres, però, no impliquen interrupció del servei, donat que, temporalment, s’alimentarà només per una segona línia fins la posada en servei de la nova infraestructura.


El projecte d’obres contemplava la instal·lació d’un nou centre de transformació (al mateix passeig de Torroja) i una nova línia (de 405 metres que arriba fins a la plaça Mossen Prefecte Cabré) que actualment ja estan instal·lats a l’espera de poder entrar en servei.

Ara s’instal·larà una nova torre a l’altre banda de la carretera, en uns terrenys particulars i un cop es tingui, l’aprovació de la documentació de legalització per part del departament d’Indústria de la Generalitat, es connectaran les noves instal·lacions. El següent pas serà desconnectar l’antic centre de transformació que es troba dins el recinte de l’escola. Tant Endesa com l’Ajuntament preveuen que les obres puguin quedar enllestides al llarg d’aquest any. L'obra més important s'acabaria al 6 de juny i esperen obrir al més aviat possible el trànsit del passeig Torroja.

 

Les obres, al passeig Torroja. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació