AJUNTAMENT D'ALTAFULLA

La urbanització Brises del Mar d’Altafulla es connectarà a l'aigua de l'Ebre aquest estiu

L'alcalde ha signat el contracte d'obres per estendre una canonada entre els dipòsits d'aigua de Sant Antoni i aquesta zona perifèrica del municipi

per Josep Maria Llauradó, Altafulla | 3 de maig de 2022 a les 15:10 |
Jordi Molinera, alcalde d'Altafulla, al davant del pou, a tocar de Brises del Mar. | Josep M. Llauradó
Després de diversos episodis de salinització de l'aigua, els veïns de Brises del Mar (Altafulla) disposaran a finals d'aquest estiu de la mateixa qualitat que al nucli del municipi. Aquest dimarts s'ha signat entre l'alcalde Jordi Molinera i el director tècnic d'Agrotecnica Del Segrià SL, Marcos Ortega, el contracte d'obres per tal de fer possible aquest trasllat de l'aigua de l'Ebre.

Especialment a l'estiu la població en aquesta urbanització perifèrica s'incrementa: s'omple el centenar d'habitatges amb què compten i el consum d'aigua es dispara. Les proves de laboratori recomanaven que l'aigua que es distribueix fins ara no sigui de consum de boca, per la qual cosa l'Ajuntament d'Altafulla va licitar a principis d'aquest 2022 un contracte que finalment s'executarà "com a molt aviat a finals de juliol", un cop feta la "revaloració de preus" en funció del context actual d'inflació.


La connexió amb el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) resoldrà una de les reivindicacions històriques d'aquesta zona d'Altafulla, tot i que no és l'única: aquest 2022 també s'espera que la Generalitat ampliï l'accés a la urbanització després de la signatura del conveni de cessió amb la Sareb, propietària dels terrenys adjacents a l'entrada actual.

Els treballs començaran en els propers dies i consistiran tècnicament en la instal·lació d’una canonada d'impulsió de 3.507 metres des del dipòsit de Sant Antoni al dipòsit de Brises del Mar; i la instal·lació d’un grup d’impulsió format per dues bombes multicel·lulars verticals model MXV-50/1603 de Calpeda de 3 KW cadascuna amb variador de freqüència. El projecte ha estat redactat pel despatx d’enginyeria i arquitectura SET enginyeria, i el director de l’obra serà Rafael Cabré.


Aquesta canonada discorrerà soterrada per camins municipals i per terrenys particulars fins arribar a la paret exterior del dipòsit de la urbanització de Brises del Mar per connectar-lo per l’interior d’aquest. Aquests més de tres quilòmetres i mig de canonada passaran pel subsòl de vies com la carretera n-340, la comarcal TP-214, l’autopista AP-7 i l’antiga via fèrria Reus-Roda de Berà. El preu d’adjudicació ha estat de 346.610,78 euros amb IVA inclòs.


 

Jordi Molinera, alcalde d'Altafulla, amb el director tècnic de l’empresa Agrotecnica Del Segria SL, Marcos Ortega. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació