AJUNTAMENT D'ALTAFULLA

Cop de porta del PSC a la moció de censura a Altafulla

Asseguren que són garantia d'estabilitat

per Redacció, Tarragona | 26 d'abril de 2022 a les 11:55 |
L'Ajuntament d'Altafulla. | Aj. d'Altafulla
La regidora del PSC a l'Ajuntament d'Altafulla, Imma Morales, ha manifestat avui que "el grup socialista no votarà a favor de la moció de censura". Segons la portaveu socialista, es tracta d'una decisió "coherent" amb la línia política que s'ha seguit durant tot el mandat municipal. "Ja vàrem dir quan vam decidir sortir del govern municipal que no faríem, ni participaríem, en una moció de censura. Ho vàrem dir al seu moment i ho reiterem ara."

Així mateix, Imma Morales ha assenyalat que "amb l'actual govern el grup socialista ha pactat un pressupost i els projectes acordats van tirant endavant. Vàrem dir durant la campanya que el nostre objectiu era ser útils a la ciutadania d'Altafulla, amb realitats concretes i tangibles i no amb declaracions virtuals buides de contingut. És el que estem fent. Mantindrem, doncs, el timó ferm en la línia acordada", ha argumentat.


En aquest sentit ha presentat al PSC com "el partit que garanteix l'estabilitat a Altafulla, ja sigui al govern o a l'oposició. Som un partit de govern, sòlid, seriós i amb les idees clares i, en conseqüència, no podem validar ara un canvi construït a corre-cuita que obre interrogants sense aportar cap certesa".

Finalment Imma Morales ha afirmat que "estem convençuts que aquest opció per un govern serè, estable i rigorós que representa el PSC serà validat pel poble d'Altafulla amb un gran creixement electoral als comicis municipals de l'any vinent. Mentre, seguirem treballant amb la mateixa il·lusió i el mateix entusiasme que el primer dia", ha emfatitzat.
Moció presentada


Grups de l'oposició a l'Ajuntament d'Altafulla han presentat la moció de censura aquest dimarts amb els quatre regidors d'Alternativa per Altafulla (AA), el regidor de Junts per Altafulla (JxA), la regidora d'Ara Altafulla i el regidor no adscrit Xavier Rofas (PDECat). Amb set vots aconseguirien la majoria absoluta per tal que Montse Castellarnau (AA) obtingui l'alcaldia en el ple extraordinari que s'ha de celebrar el pròxim 10 d'abril, malgrat la negativa del PSC ho impedeix. Els signants de la moció han justificat la decisió per la situació "d'emergència" que viu el municipi després que dissabte el mar ensorrés la terrassa d'un restaurant i l'equip de govern actual rebutgi un pla de xoc de platges de tota l'oposició.

"Govern tècnic", "govern de salvació" o "govern de mínims" són algunes de les fórmules que han fet servir els regidors impulsors de la moció de censura per definir l'executiu que volen conformar durant el proper any i fins a final de legislatura. A la pràctica, tot i que la moció la signen set regidors, l'equip de govern estaria format únicament per cinc persones: els quatre regidors d'Alternativa per Altafulla amb Montse Castellarnau com a alcaldessa, i Héctor López-Bofill (JxA).

La regidora d'Ara Altafulla, Natàlia Sanz, ha explicat que "de moment" prefereix mantenir-se'n al marge. Tot i això formarà part de la presa de decisions el dia a dia, segons han manifestat. Per la seva banda, l'edil no adscrit Xavier Rofas, per qüestions legals relacionades amb la seva condició no pot assumir competències en un nou executiu. Tot i això, han explicat que tindrà funcions executives en algunes àrees, però que legalment aquestes atribucions recauran en Francesc Farré (AA). A l'oposició també hi ha el PSC, que ha declinat integrar-se a la moció.

La platja, el detonant


Els impulsors han esgrimit que el municipi viu una "situació límit" i han acusat l'actual govern de l'EINA-ERC de deixadesa i manca d'humilitat. El detonant de tot plegat ha estat l'ensorrament de la terrassa del restaurant Voramar aquest dissabte a causa del temporal de mar que va descalçar part de l'immoble. "Durant tres anys no s'ha fet pràcticament res. La platja ha anat minvant i cada cop està en situació més catastròfica. No podem tenir tanta deixadesa", ha afirmat Castellarnau.

"Cal un pla de xoc que reverteixi aquesta situació i millori principalment el tema de la platja. És el nostre objectiu. Hem de fer alguna cosa ja, no podem esperar que vinguin més llevantades i s'acabi d'esfondrar l'edifici o acabi caient el passeig de Botigues de Mar", ha remarcat la candidata a l'alcaldia. "Tots hem fet un exercici d'humilitat i generositat perquè tots hem deixat de demanar coses de cada partit pel bé d'Altafulla. La nostra prioritat són els vilatans, el comerç i el poble", ha insistit Castellarnau.

Segons han comentat, el passeig es troba en una situació precària i han remarcat que si no hi ha una actuació d'emergència hi ha risc d'ensorrament parcial per culpa de l'acció del mar i la manca de sorra. En el ple municipal celebrat aquest dilluns al vespre, tota l'oposició en bloc va votar a favor d'un pla de xoc, que el govern local va rebutjar.

"Pensàvem que seria assumit per tots. Ens vam trobar amb una situació de màxima irresponsabilitat i de rebuig per part de l'equip de govern i a partir d'aquí van saltar totes les alarmes. No podem esperar més. La moció no estava prevista però els esdeveniments de màxima gravetat han propiciat els fets", ha afirmat Xavier Rofas. El plenari va tenir moments de tensió, amb manifestants al carrer, llançament d'ous i protestes veïnals a l'interior de la sala.

Respecte la situació al litoral, Castellarnau ha indicat que s'haurien pogut fer accions preventives, com ara acumular sorra. De cara a les properes setmanes, ha apostat per reunir-se amb el Servei Provincial de Costes de l'Estat, que és qui té les competències, per buscar solucions. Tot i això, Costes ja ha dit que no abocarà sorra fins a principis de juny. "Potser no hi haurà sorra, però potser podrem bellugar pedres de gran volum per fer un mur de contenció. No ens poden negar que el passeig s'està ensorrant i si ells no poden fer res, que ens deixin fer alguna actuació de reforç", ha reclamat. "No es pot permetre que tinguem una situació de risc i no fem res", ha remarcat.

A banda de la qüestió de la platja els regidors pretenen, com a mesures d'urgència en els propers mesos, solucionar els problemes d'enllumenat a la urbanització Brises de Mar, obrir definitivament el Casal La Violeta, aplicar un conveni d'usos a l'Esplai i a l'Esplai de Jubilats i millorar la neteja al municipi.

 

Participació