LABORAL

UGT recomana portar mascareta en els llocs de treball d'atenció al públic o a la gent gran

Camil Ros demana des de Tarragona que les empreses traslladin la pujada de preus dels productes als salaris

Els delegats d'UGT de Tarragona han celebrat una assemblea a l'Aula Magna del Campus Catalunya de la URV. | Eloi Tost/ACN
per Redacció, Tarragona | 21 d'abril de 2022 a les 11:18 |
El secretari general d'UGT a Catalunya, Camil Ros, ha recomanat l'ús de la mascareta en els llocs de treball en els quals s'hagi de fer una atenció al públic o a la gent gran. Ros ha demanat "fer un exercici en el qual ha de manar la responsabilitat i no la por" i ha demanat esperar uns dies per veure si hi ha un repunt de contagis. Tot i això, ha indicat que "no hi ha una problemàtica generalitzada" sobre l'ús de la mascareta a la feina.

El líder sindical també ha demanat que les empreses traslladin la pujada de preus dels productes als salaris per tal que els treballadors no perdin més poder adquisitiu. Ros ha participat en una assemblea de delegats a Tarragona per tractar les reivindicacions del pròxim 1 de maig.


Ros ha lamentat que "s'ha obert la barra lliure de pujada de preus, però no de salaris" i que "en molts casos" s'ha fet "incomplint el conveni col·lectiu" de les empreses, que fixen que els sous han de pujar al mateix nivell que l'IPC. "Ja és un motiu de conflictivitat laboral i anirà creixent", ha advertit. Igualment, ha demanat "control de preus en carburants, però també en productes de primera necessitat".

Per altra banda, el líder d'UGT Catalunya ha posat damunt la taula una pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) que actualment se situa en 1.000 euros, i ha defensat que en el cas de Catalunya, si se segueix la Carta Social Europea, hauria d'incrementar-se fins als 1.200 euros. Alhora, el secretari general d'UGT Tarragona, Joan Llort, ha valorat que el darrer augment de l'SMI no ha aturat la contractació. "Un terç de la que es fa, és fixa o fixa discontínua", ha assenyalat. En aquest àmbit, Ros ha avançat que els primers indicadors de l'impacte sobre la fi dels contractes d'obra i serveis són positius, ja que molts s'han acabat substituint per indefinits.


Amb tot, Ros ha indicat que arran de la recuperació econòmica també ha crescut la sinistralitat laboral. "En l'anterior crisi econòmica ja va passar", ha recordat. "Si no millorem les condicions de treball, a més gent treballant, més sinistralitat", ha dit. Segons ha comentat, les dades apunten que "als llocs on hi ha més estabilitat, hi ha més reducció de la sinistralitat". Llort ha concretat que a la demarcació de Tarragona el 2021 hi va haver més de 9.000 accidents laborals, dels quals 75 van ser greus, i 15 persones van perdre la vida.

Totes aquestes demandes es faran evidents el proper 1 de Maig, en les manifestacions que els sindicats estan organitzant. Un dels eslògans serà: "La solució és pujar salaris, contenir preus i posar fi a les desigualtats", ha desvelat Llort. El sindicalista tarragoní ha celebrat que serà "un Primer de Maig normalitzat" i ha animat la ciutadania a "conquerir els drets socials i laborals" en un context d'inflació que ha provocat que les famílies estiguin perdent "uns 300 euros al mes".


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació