Subhasten un local per correu electrònic

La venedora apunta que ja ha rebut ofertes «raonables» i que en breu tancarà

per Oriol Montesó / Tarragona Diari, 11 d'abril de 2013 a les 12:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Façana del local en venda al carrer Merceria de Tarragona.. Foto: Oriol Montesó.

Inversos en una crisi immobiliària d'efectes globals des de 2008, tenir una propietat ja no és posseir un valor que es revaloritza cada any. Tot i que les darreres dades, presentades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística, apunten un lleuger repunt en la transmissió de finques —a Catalunya un 8,4% mes que el febrer de 2012—, vendre un immoble segueix sent una feina molt dura.
 
Per aquest motiu, molts d'aquests venedors han hagut de fer servir la imaginació. Un exemple el tenim a la Part Alta de Tarragona, on hem pogut trobar un local tancat amb un cartell que diu «Vendo este local / Pon tú el precio». La Montse, propietària del Tarraco Street, ens explica que «avui en dia l'economia d'aquest país no té cap sentit. Res té valor i cadascú protegeix el que és seu com si li anés la vida. Els que compren volen gangues i els venedors volem recuperar la seva inversió».
 
Ens comenta que, abans d'engegar aquesta incitativa, va intentar vendre el local pels camins habituals. «Venien moltes persones a veure'l i marxaven convençudes, però a l'hora de la veritat tot quedava paralitzat ja fos per la falta de liquiditat o de facilitats dels bancs», davant d'aquest situació, la Montse va decidir «que seria molt mes fàcil de vendre, si el client posa el preu, basat al pressupost que disposa i pel qual aquesta disposat a comprar».
 
I aquesta idea sembla que ha funcionat. La Montse ens explica que està rebent molts correus amb ofertes econòmiques segons les possibilitats de cada interessat. I ens confessa que «en un primer moment vaig pensar que rebria molts correus amb ofertes de broma a l'estil "t'ofereixo 1€". Però no ha estat així, la gent ha acceptat molt bé el fet de posar ells el preu», de fet ens comenta que en moltes ocasions, els interessats li envien un pressupost amb el que es poden gastar en la compra de l'espai.
 
No es va plantejar posar cap preu base, i «és possible que en breu tanqui el termini d'admissió d'ofertes perquè les més altes ja estan dins del que es pot considerar un preu raonable».
 
Els interessats en participar en aquesta innovadora subhasta online ho poden fer enviant la seva oferta al correu: yopongoelprecio@yahoo.es

 

Participació