Comença el rodatge de 'Segon origen' amb escenes a Tarragona

Rachel Hurd-Wood i Sergi López protagonitzen l’adaptació del 'Mecanoscrit del segon origen' dirigida per Carles Porta

per Notícies Tarragona , 25 de febrer de 2014 a les 12:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de febrer de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’actriu anglesa Rachel Hurd-Wood és la protagonista de 'Segon origen'. Foto: somsegarra.cat

Antàrtida i Ipsofacto Films han anunciat l’inici de rodatge de Segon origen , l’esperada adaptació de l’obra de Manuel de Pedrolo Mecanoscrit del segon origen . El projecte, iniciat per Bigas Luna, està dirigit per Carles Porta, productor i coguionista del film, conegut per la seva faceta de periodista esportiu.
 
Per donar vida als emblemàtics personatges de Segon Origen,  Carles Porta comptarà amb l’actriu anglesa Rachel Hurd-Wood ( Perfume: The Story of a Murderer  Peter Pan ) que interpretarà l'Alba, i els joves Andrés Bastista i Ibrahim Mané que donaran vida a Dídac en les diferents etapes (nen, jove) i que van ser seleccionats pel mateix Bigas Luna en un càsting on van participar més de 300 joves. Així mateix, la pel·lícula comptarà amb Sergi López ( El laberinto del fauno  Harry, un ami qui vous veut du bien ), que interpretarà un enigmàtic personatge.
 
Amb guió de Bigas Luna, Carles Porta, Carmen Chaves i Ross Jameson, amb la col·laboració de David Victori i Marcel Barrena, la coproducció internacional Segon origen ens trasllada en clau de ciència-ficció a un món totalment destruït, on l'amor entre els dos únics supervivents serà l'origen d'una nova humanitat. Es tracta d'una història universal d'aventures amb un missatge que també reivindica l'ecologia com a element essencial per a la segona oportunitat que permetrà a la humanitat començar de nou.
 
El rodatge, que s’inicia el 24 de febrer, es desenvoluparà a Lleida i a Tarragona durant 7 setmanes. Per recrear la Catalunya post-apocalíptica, la producció disposa d'un equip d'efectes especials encapçalat per Ben Sheperd ( Harry Potter and the Goblet of Fire  Big Fish ), el director artístic Balter Gallart ( El cuerpo  i Los girasoles ciegos ), així com el director de fotografia Albert Pascual ( Yo soy la Juani  i El truco del manco ) i el compositor anglès David Julyan ( The Prestige Memento ).
 
Mecanoscrit del Segon Origen  és una novel·la escrita l'any 1974 per Manuel de Pedrolo amb més de 2.300.000 exemplars venuts. Tot un referent del gènere de la ciència ficció i la pedra angular de la literatura catalana contemporània.
 
Sinopsi
 
Tota la humanitat s'ha esvaït. Els únics supervivents, Alba de 20 anys i Dídac de 10, viuen en un món completament arrasat. Per sobreviure en aquest planeta en runes hauran de començar de nou. Junts hauran de reconstruir no només les seves vides, sinó també la de tota la humanitat. Perquè quan tot sembla perdut, l'amor és l'únic manual de supervivència.
 
Segon Origen  és una coproducció internacional d’Antàrtida (Catalunya) i Ipsofacto Films (Regne Unit), la participació de Televisió de Catalunya i Televisión Española, i el suport de l'ICAA, l’ICO, l'ICEC, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, el programa Media, La Caixa, Museu de la Vida Rural, Fundació Sorigué, Fruites Font, Ekke i Acero Limpiador. La pel·lícula serà rodada en català i anglès.
 
«La tasca del Film Office Tarragona és una eina de suport per als professionals del sector del cinema que poden trobar en la nostra ciutat totes les possibilitat per rodar», diu Xavier Tarrés, tinent d’alcalde d'Activació Econòmica de l'Ajuntament de Tarragona.

 

Participació