vins catalans

Augmenten a cinc les denominacions d'origen afectades pel presumpte frau de «Reserva de la Tierra»

La DO Catalunya i la DO Tarragona també estarien afectades per la possible comercialització fraudulenta

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 21 de gener de 2022 a les 10:42 |
El celler va treure la marca de les instal·lacions | Vinassos.cat
Augmenten a cinc les denominacions d'origen catalanes afectades pel presumpte frau comès pel celler Reserva de la Tierra. Amb seu a les Borges del Camp, no només ha estat comercialitzant o intentant comercialitzar de manera fraudulenta ampolles amb els segells de la DOQ Priorat, la DO Montsant i la DO Terra Alta -el cas està sent investigat pels mossos d'esquadra-, sinó que també hauria utilitzat distintius de la DO Catalunya i de la DO Tarragona. Tal com informàvem el passat octubre, el frau podria abastar entre 8 i 10 milions d'ampolles falses cada any.


Segons ha avançat el diari digital Vinassos.cat, les etiquetes s’haurien descobert en el procés d’intervenció de material d'alguna de les impremtes. Les ampolles s'haurien comercialitzat presumptament amb els Distintius de Garantia de les denominacions sense estar certificats. La DO Catalunya ha confirmat en declaracions a aquest diari que també està afectada per presumpte frau recalcant que el seu "respecte absolut a la investigació policial i al secret de sumari".

El passat 8 d'octubre agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de Divisió d’Investigació Criminal (DIC), entraven als magatzems i oficines de l'empresa vinícola de les Borges del Camp (Baix Camp) per ordre del Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Reus. S’hi van intervenir 750.000 ampolles de vi i 3,2 milions de Distintius de Garantia falsos. El comunicat dels mossos especificava que, "tot i que els vins no presenten un risc per a la salut, han estat immobilitzats per evitar el frau al consumidor i la publicitat enganyosa". L'ordre judicial és per delictes contra la propietat industrial, frau als consumidors, publicitat enganyosa i falsedat documental. 

 

Participació