LABORAL

Metges de Catalunya crida els CAP a prioritzar l'atenció als pacients

El sindicat defensa la "declaració autoresponsable" per descarregar de burocràcia els professionals

per Redacció, Tarragona | 13 de gener de 2022 a les 12:35 |
El CAP Jaume I, al carrer Felip Pedrell de Tarragona. | Josep M. Llauradó
Metges de Catalunya ha fet una crida aquest dijous als Centres d'Atenció Primària perquè prioritzin l'atenció als pacients per davant de gestions burocràtiques. El sindicat ha denunciat en un comunicat que l'"allau" de peticions de baixes per Covid-19 està "desbordant" els centres de salut, i ha advocat per instaurar la "declaració autoresponsable" per alliberar de tràmits administratius el personal facultatiu.

Així mateix, ha demanat al col·lectiu que posposi la gestió de les baixes fins al final de l'horari de visites, "sense sobrepassar la jornada laboral establerta". Si això no és possible, el sindicat recomana als professionals que traslladin les gestions pendents a les direccions dels equips d'atenció primària perquè es reprogramin.


Davant de la saturació causada per l'auge de casos d'òmicron, Metges de Catalunya ha instat les administracions a fixar "mesures extraordinàries" com la declaració autoresponsable, per tal que els pacients amb covid-19 puguin tramitar la seva baixa laboral directament amb l'empresa, sense necessitat de recórrer als centres de salut, "extremadament castigats i asfixiats per la falta de personal".

En relació a la proposta aquest dimecres de la secretària del Departament de Salut, Meritxell Masó, d'automatitzar l'alta al cap de set dies de tramitar la baixa per covid-19, el sindicat ha assegurat que la mesura no resoldrà el "col·lapse" de les consultes, ja que "continuarà sent el personal facultatiu qui haurà de supervisar i autoritzar abans les baixes".

 

Participació