«Piscina un petit oceà» presenta dos nous contes il·lustrats

L’editorial tarragonina mostrarà les novetats d’enguany en un acte obert al públic el proper dissabte al Cafè Metropol

per Oriol Montesó / Tarragona Diari, 10 d'abril de 2013 a les 16:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Portada del conte «Carrer del Mar»

Carrer del Mar i Formigues a la cuina són els dos nous títols de l'editorial de Tarragona que va néixer l'any passat amb el conte El calaix de l'artista . Els dos nous àlbums il·lustrats presenten unes imatges i unes temàtiques ben diferents. Mentre el  Carrer del Mar,  escrit per Joan Barrets i il·lustrat per la tarragonina Mar Borrajo, és un conte interactiu que segeuix la mateixa línia estílistica que autor i editor van encetar amb el Calaix de l'Artista , Formigues a la cuina és una història infantil d'un tarannà més habitual al que estem acostumats a trobar a les llibreries del país.

Amb el  Carrer del Mar  el lector es veurà passejant per una raval d’històries que transiten amunt i avall d’un carrer salat i molt especial. Segons explica el seu editor, Joan Rioné, «al carrer del Mar no hi ha semàfors; la gent s’atura quan vol. El carrer enfila entre la fina línia de l’aigua i una filera de cases amb gust de sol, cel i sal. Al carrer del mar s’expliquen set-centes trenta històries a l’any; dues per dia. Sempre les mateixes 730 històries, però mai no són iguals.»
 
Formigues a la cuina , de la segona proposta que es presentarà aquest dissabte, és una història basada en un espectacle de Genovesa narratives teatrals, representada a la passada edició del Parc de Nadal de Tarragona. La signen l’escriptor Joan Camises i la il·lustradora, també tarragonina, Marta Contreras. Aquí ens trobem amb una proposta més infantil, ideal per a nens i nenes de 6 a 10 anys. Descobrirem les peripècies que viu una nena a la cuina de casa amb uns insectes ben coneguts per tothom; les formigues.
 
El proper dissabte dia 13 a dos quarts d'una del migdia al Cafè Metropol (Rambla Nova, 46 Tarragona) es presenten ambdós contes il·lustrats del projecte editorial Piscina un petit oceà .
 
Un projecte editorial proper i novedós
 
Piscina un petit oceà és un nou projecte editorial, amb seu a Tarragona, especialitzat en contes il·lustrats per a tots públics, una editorial estretament unida al grup de teatre Genovesa narratives teatrals també de Tarragona que treballa pel mateix tipus de públic. Cal destacar el compromís amb el territori d’aquesta proposta doncs tots els processos creatius (idea original, narració, il·lustracions...) així com els purament editorials (edició, disseny, impressió...) es desenvolupen amb professionals i empreses de la zona. Segons explica el creador del projecte, Joan Rioné, « Piscina un petit oceà proposa un consum cultural amb garantia de proximitat».  
 
Les històries que es plantegen estan adreçades a tota la família però fugen dels tòpics infantils doncs tenen diferents nivells de lectura per tal de que crear un interès multigeneracional; així doncs són contes per als petits i per als grans alhora. A més, es té una especial atenció en la qualitat de les edicions (tapa dura, gramatge del paper i tractament del color).

 
Portada del conte «Formigues a la cuina».

 

Participació