1 de 10
MURALS

Un nou mural al Serrallo recorda la vida sacrificada de postguerra

El nou indret a visitar es troba al carrer de Sant Joan

El mural, al carrer de Sant Joan, al barri del Serrallo. | Josep M. LLauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 3 de gener de 2022 a les 08:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El barri del Serrallo té, des de fa escassos dies, un nou mural als seus carrers. Sembla que aquest barri mariner s'ha abonat a la pintura urbana per donar una nova vida a parets de diferents carrers. El nou indret a visitar ara és el carrer de Sant Joan, a la casa Ralenes, un punt que passava desapercebut per al turista habitual però que per als veïns tenia molt de significat.

Segons l'associació de veïns, que ha impulsat aquest mural pintat el 28 de desembre passat, la tria s'ha fet a partir de la petició de la mateixa família, que és qui ha facilitat les fotografies que il·lustren casa seva des d'ara.

 

El mural, al carrer de Sant Joan, al barri del Serrallo. Foto: Josep M. LLauradóDes de la Goya, la mare de la família que passeja per voramar, i el pare Josep, que acarona una gosseta, fins a l'oncle Ramón i l'oncle Vicenç, portant el misteri de la confraria i anant a bord del bot de llum. Tots ells són història -en aquest cas, dels anys cinquanta- d'un barri que es resisteix a ser entès com una simple zona de restauració al costat del port.


"El mural és un homenatge a tota la gent de llavors, la que va créixer en les penúries de la postguerra però que van aconseguir fer del barri un lloc dinàmic ple de vida i dels seus carrers casa nostra", expliquen des de l'entitat veïnal. "Un barri que no recorda el seu passat és una comunitat sense història, un artifici mecànic, un ens vivent sense ànima ni identitat", afegeixen.

El projecte Mar-Mur compta amb la col·laboració de la cooperativa Combinats i l'Ajuntament i el Port de Tarragona. Els responsables de traslladar a una pintura les fotografies antigues són Gasic Painter -Xavier Oliach- i Rustik Studio.


FOTOS

 

Participació