SUCCESSOS

Marxa del seu pis a Tortosa perquè l'obliguen a despenjar la bandera LGTBI

La propietària del pis va dir-li que "la façana no és un aparador" i el van amenaçar en rebre una notificació per l'incompliment del contracte

per Irene Montagut, Barcelona, Catalunya | 4 de desembre de 2021 a les 13:15 |
L'obliguen a treure la bandera LGTBI de la terrassa i marxa del pis | Marc Anguera
"Fa unes setmanes vaig rebre un email de la immobiliària on tinc el meu pis llogat dient que havia de treure la bandera LGTBI que tinc a la terrassa, perquè la propietat no volia que es pengés res a l'edifici ja que trencava amb la uniformitat de la façana". Així exposa a Twitter Marc Anguera que marxa del pis on viu a Barcelona perquè l'obliguen a despenjar la bandera del amb què reivindica els drets del col·lectiu LGTBI.
 

El físic tortosí de 30 anys va intentar explicar la seva posició a la immobiliària amb un mail on exposava fets ocorreguts durant els passats mesos i, sobretot, durant l'estiu, en contra del col·lectiu LGTBI. A més, el mail va acompanyat de dades que demostren aquestes agressions. "M'agradaria que la meva bandera serveixi de recull per a aquelles persones que han tingut por algun cop, i d'espantaocells per aquells intolerants", escriu Anguera. 

A més, en el mateix correu electrònic l'usuari va expressar que si se l'obligava a treure la bandera de casa seva, deixaria el pis: "Estaré encantat de deixar l'habitatge durant els propers dies i d'emprendre les accions necessàries ja sigui de caràcter legal o de difusió". La resposta de la immobiliària va ser de suport a l'afectat, però van recordar-li que traslladarien el missatge a la propietat.


El cas va anar més enllà quan setmanes després la propietària de l'habitatge va fer-li un truc a Anguera en què li va exposar que, tot i que sentia la situació, la bandera "trencava amb la uniformitat de l'edifici i la façana no és un aparador". Així, l'usuari havia de treure la bandera per evitar mals menors, ja que el van amenaçar en rebre una notificació per l'incompliment del contracte.

Anguera, respectant les seves paraules anteriors, va comunicar que deixaria l'immoble abans de retirar la bandera LGTBI que tenia penjada a la terrassa. I, aquest dissabte, el jove marxa del pis on no s'han respectat les seves conviccions, ja que, com ell diu al fil de Twitter, no té "cap dubte" que el motiu de la retirada de la bandera és "purament ideològic". 


"Conclusió: encara hi ha gent intolerant en aquesta societat, el que em referma en la meva reivindicació. L’únic objectiu d’aquest tuit és donar a conèixer la meva situació i deixar palès que la meva reivindicació és més necessària que mai", exposa Anguera al final del seu fil de piulades, en què també avisa que ja ha denunciat els fets a l'Observatori Contra l'Homofòbia.

 

Participació