AGENDA

Torna pel pont el pessebre de sorra de la Pineda

Aquesta tarda s'encenen els llums des de la Plana

per Redacció, Tarragona | 3 de desembre de 2021 a les 14:21 |
El pessebre de sorra de la Pineda, en una imatge d'arxiu. | Aj. de Vila-seca
Aquest divendres a partir de les cinc de la tarda, Vila-seca viurà l'encesa de l’enllumenat nadalenc a la Plana, alhora que també comença la 22a edició del Pessebre de Sorra de Vila-seca. La màgia i il·lusió del Nadal arriba a Vila-seca amb una de les tradicions més arrelades del territori. Enguany, les escultures de sorra es començaran a esculpir del 3 al 8 de desembre de 2021 i el conjunt artístic es podrà visitar de manera ininterrompuda fins el 6 de gener de 2022.

Un total de 7 artistes internacionals, provinents de Dinamarca, Letònia, Bèlgica, Països Baixos, Txèquia i també de Catalunya, donaran forma a la sorra per obtenir un grup escultòric únic i diferent any rere any, aconseguint un resultat sorprenent pels visitants que només es desvetlla a mesura que les escultures es van alçant.


Les imponents escultures ocupen uns 200 metres quadrats de superfície. Per alçar-les es fan servir gairebé 300 metres cúbics de sorra, fet que suposa treballar amb 400 tones de sorra per tal de recrear aquests pessebres.

Al costat del pessebre, situat al Pinar de Perruquet, es duen a terme diverses activitats familiars de temàtica nadalenca per a gaudir d’aquesta tradició vila-secana. Enguany estan previstos diversos concerts de Nadal, contes i titelles a la vora del Pessebre.


A més, enguany com a novetat, al costat de les escultures s’instal·larà la Haima Reial de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. Serà el dissabte. 18 de desembre, de 10 del matí a 2 de la tarda, quan els infants podran fer entrega de les seves cartes.

 

Participació