Economia

Empresaris de Tarragona vol impulsar un consorci privat per optimitzar la gestió turística

L'associació organitzarà un col·loqui trimestral com a «punt de trobada del teixit empresarial local »

per Redacció, Tarragona | 3 de desembre de 2021 a les 14:24 |
Els ponents Francisco Javier Castillo i Marc Tarragó durant la trobada d'empresaris de Tarragona | Empresaris de Tarragona
Una trentena d'empresaris de Tarragona han participat al primer afterwork dedicat a la innovació turística i organitzat per la Unió d'Empresaris de Tarragona (EdT) per escoltar i donar veu als interessos del sector privat davant les administracions públiques. Arran del debat sorgit al col·loqui, que deixa entreveure el descontentament a la ciutat de Tarragona per la falta de suport als principals agents del sector turístic, EdT es planteja el compromís d’amuntegar  esforços sota el model d'un consorci privat per intentar orientar amb unes directrius concretes i una planificació estratègica l'acció dels poders públics.

El gener del 2020, poc abans de l'inici de les restriccions derivades de la Covid-19, d'un format més gran a través de la plataforma Futur amb Seny, també impulsada per Empresaris de Tarragona i que va reunir més de 200 persones amb Manuel Valls com a convidat, EdT inicia ara aquesta sèrie d'afterworks amb la idea de servir de punt de trobada al teixit empresarial local. L'esdeveniment es va celebrar ahir a la tarda durant dues hores a la casa club del Golf Costa Daurada. La intenció és que aquest espai pugui acollir amb caràcter trimestral les properes convocatòries en què ja estan treballant, dedicades a la política urbanística o a l'atracció del talent internacional, entre d'altres.


Els primers convidats d´aquest nou fòrum empresarial han estat l’empresari Francisco Javier Castillo, responsable de la gestió d´espais com la Catedral de Tarragona o el Parc Samà de Cambrils, i el consultor turístic Marc Tarragó, director gerent del GCD i president de l'Associació Costa Daurada de Golf i Pitch & Putt.

Castillo va subratllar la necessitat d'una “modernització en els models de governança mitjançant un òrgan executiu publicoprivat”, de manera que el sector turístic pugui “rebre un tracte d'acord amb el pes específic en termes d'ocupació i el PIB amb menys burocràcia i més eficiència”.


Per la seva banda, Marc Tarragó va destacar “l'enorme potencial dels atractius de Tarragona per a l'enlairament del turisme esportiu" procedent dels països del centre i nord d'Europa, especialment el Regne Unit i els països nòrdics. A més, Tarragó va avançar que la destinació de golf Costa Daurada acaba de rebre un guardó internacional concedit per IAGTO -plataforma global que agrupa més de 2.300 tour operadors de golf, en reconeixement al millor tracte dispensat durant la pandèmia.

 

Participació