EDUCACIÓ

Premien una llar d'infants i tres escoles de Tarragona per la seva tasca pedagògica

Els premis "Josep Vives Ciurana" han estat per a la Llar d'Infants Municipal de Sant Salvador, l'Escola Cèsar August, l'Escola El Miracle i el Col·legi Públic d'Educació Especial Sant Rafael

per Redacció, Tarragona | 3 de desembre de 2021 a les 09:33 |
Una imatge dels premis IMET. | Marc Colilla.
Ahir dijous es van donar a conèixer els guanyadors dels X Premis IMET d'Educació Josep Vives Ciurana i Accèssits Anna Mula Vicient, en un acte obert a tota la comunitat educativa que s'ha desenvolupat al Teatre Tarragona. S'han lliurat les quatre categories de premis: Educació Infantil de primer cicle, Educació Infantil de segon cicle, Educació Primària i Educació Especial.

En la categoria d'Educació infantil de primer cicle –dels 0 als 3 anys- l'experiència "L'estança màgica de la llum" de la Llar d'Infants Municipal de Sant Salvador s'ha emportat el premi Josep Vives Ciurana, mentre que l'accèssit l'ha aconseguit la Llar d'Infants Municipal de Sant Pere i Sant Pau amb "El massatge i la música, eines de comunicació amb els més petits".


En la categoria d'Educació Infantil de segon cicle –dels 3 als 6 anys- el premi ha estat per a l'experiència "Un kuais tarragoní", de l'Escola Cèsar August, i l'accèssit ha anat a parar al projecte "Els Nius", de l'Escola l'Arrabassada.

Per la seva banda, en la categoria dedicada a l'Educació Primària –de 6 a 12 anys- s'ha premiat l'experiència "Lligams" de l'Escola El Miracle, i s'han atorgat dos accèssits: l'accèssit "Anna Mula Vicient" a l'experiència "Acaronem el món", de l'Escola Pau Delclòs;  i un accèssit al projecte "El menú del menjador", de l'Escola l'Arrabassada.


Pel que fa a la categoria d'Educació Especial, en aquesta edició l'experiència guanyadora ha estat "Cuinem amb pictos", del Col·legi Públic d'Educació Especial Sant Rafael.

Els Premis, que arriben a la seva 10a edició, volen promoure les activitats educatives i socioeducatives dels centres escolars de Tarragona, amb l'objectiu de cooperar en la millora de la cohesió social, la convivència, la preservació i sostenibilitat del medi ambient, el coneixement de les tecnologies de la informació i la comunicació, la difusió de la llengua catalana, la cultura i les arts i el coneixement del patrimoni històric de la ciutat. Actuacions que, a més del seu valor específic, poden ser font d'inspiració i de reflexió per a altres centres, educadors i equips docents. 


Els premis estan dotats amb 1.200 euros i els accèssits, amb 600. A més, tots els centres participants reben un ajut de 300 euros per tal de recuperar el cost dels materials utilitzat. En aquesta convocatòria s'hi ha presentat 14 centres i un total de 18 experiències, ja que algunes escoles hi han participat amb més d'un projecte.

 

Participació