1 de 10
HABITATGE

Un total de 17 habitatges passen al parc públic de Tarragona amb el dret a tanteig

L'Ajuntament de Tarragona preveu 46 desnonaments des d'ara fins al maig

Habitatges del centre de Tarragona | Adrià Costa
per Redacció, Tarragona | 30 de novembre de 2021 a les 13:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des de l'estiu d'aquest any 2021, l'Ajuntament de Tarragona ha adquirit 11 pisos per tanteig, que ara estan en procés de reforma. La consellera d'Habitatge, Eva Miguel, ha recordat que "tenim un pressupost de 1'5 milions d'euros provinent del romanent de l'any passat, i tenim la previsió d'esgotar la partida en els propers mesos, fet que ens permetrà aconseguir entre 25 i 30 pisos. Per tant, esperem que també puguem incloure una nova partida al romanent d'aquest any".

D'aquests 11 pisos, 7 són procedents d'un edifici sencer que es va adquirir la setmana passada a la Part Baixa. A més, aquesta setmana se signarà un altre pis, i l'Ajuntament en té 5 més pendents de signatura. Aquests pisos se sumen als 6 que ja es van comprar a finals de l'any passat i que estan distribuïts per diferents barris de la ciutat: Bonavista, Part Baixa, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i Centre. La consellera d'Habitatge, Eva Miguel, ha explicat que "que els pisos estiguin repartits per la ciutat permet que les famílies que son desnonades puguin continuar vivint al mateix barri". 


Miguel ha explicat que "s'està fent un esforç important per ampliar el Parc Públic d'Habitatge, per tal de pal·liar la situació d'emergència que estem vivint. L'administració local és qui rep el cop, però no tenim els recursos suficients, per això demanem que tant la Generalitat de Catalunya com l'Estat estiguin a l'alçada". 

Els pisos han estat adquirits exercint els drets de tanteig i retracte de l'administració que són drets d'adquisició preferent. Per tal d'aconseguir els pisos, l'equip d'SMAHUSA ha fet 29 visites i en té previstes 5 més properament. Actualment SMAHUSA té un total de 124 pisos en propietat.


S'han aturat 46 desnonaments


Fins al proper mes de maig de 2022, segons ha detallat avui la regidora de Serveis socials Inés Solé, es preveu que a la ciutat de Tarragona hi hagi 46 desnonaments, tot i que segurament aquesta xifra s'anirà incrementant. Davant d'això, des de l'Ajuntament han anunciat accions de mediació amb la propietat d'habitatges afectats (ja sigui un petit propietari o un gran tenidor) per tal d'intentar aconseguir un lloguer social.


En cas que aquesta opció no funcioni, s'obre la via judicial intentant aturar el llançament  a partir dels informes de vulnerabilitat que tramita l'Institut Municipal de Serveis Socials. Des de l'estiu s'han aturat 6 desnonaments en via judicial. A més, també es treballa conjuntament amb el Sindicat d'Habitatge de Tarragona i la PAH (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca). En aquest sentit la consellera Solé ha posat de manifest que "la situació seria més desoladora sense aquest treball conjunt" i ha afegit que "hem de tenir clar que aturar els desnonaments no és cap èxit, ja que allò òptim seria que a cap persona la fessin fora de casa seva".  

La consellera Inés Solé ha fet una crida a "totes les persones que estiguin immerses en un procés de desnonament a posar-se en contacte amb les treballadores socials de referència o al telèfon 977 24 40 56, per tal de poder donar resposta a les seves necessitats". 

 

Participació