1 de 10
AJUNTAMENT DE VILA-SECA

Vila-seca demana a la Generalitat un contracte programa per Serveis Socials

Tots els grups comarcals donen suport a la moció de Vila-seca Comú per demanar a la Generalitat un contracte programa que garanteixi que Vila-seca pugui fer front a les necessitats dels serveis socials

L'Ajuntament de Vila-seca. | Josep M. Llauradó
per Redacció, Tarragona | 29 de novembre de 2021 a les 09:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Vila-seca ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel grup municipal de Vila-seca en Comú per demanar l'aprovació d'un contracte programa de Serveis Socials per part de la Generalitat de Catalunya.

La iniciativa proposa accelerar la seva elaboració i que sigui pactada i acordada amb la institució local. Des dels Comuns assenyalen que el contracte programa és un instrument imprescindible atès que “determina com s’estableix el finançament i la implementació dels serveis socials al municipi del Tarragonès”.


Mario Téllez, portaveu dels Comuns, va rememorar a la sessió plenària que Vila-seca actualment no té assignat cap contracte programa. Per aquest motiu, no rep cap tipus de finançament de la Generalitat, incomplint així les seves obligacions establertes en el marc de la Llei de Serveis Socials. De fet, fruit de la situació d’impagament, l’Ajuntament de Vila-seca està actualment en un litigi contenciós amb la Generalitat.

Per mostrar unanimitat d’acció també des de la vessant política davant la Generalitat han presentat la iniciativa. La moció ha estat aprovada amb els vots de tots els membres del ple. Reclama al govern de la Generalitat la redacció, negociació i signatura urgent del nou contracte programa 2022-2025.

 

Participació