ESPECIAL 25-N

Els grups municipals de Tarragona s'uneixen contra la violència masclista

Els sindicats CCOO i UGT també han participat del minut de silenci a la plaça de la Font en record a totes les víctimes

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 25 de novembre de 2021 a les 13:46 |
Imatge del minut de silenci aquest dijous 25 de novembre a Tarragona. | Josep M. Llauradó
Lectura conjunta aquest dijous al migdia a la plaça de la Font de Tarragona del manifest en contra de la violència masclista. El 25-N ha comptat amb la unitat i la participació de tots els grups polítics (només hi faltava En Comú Podem, que no ha assistit a l'acte). De manera alterna, les regidores Sonia Orts (no adscrita), Sandra Ramos (PSC), Elvira Vidal (JxTgn), Cinta Pastó (ERC), Eva Miguel (CUP), Elisa Vedrina (PP) i Lorena de la Fuente (Cs) han anat llegint una a una el manifest de l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

A més de reivindicar "una vida lliure de violències masclistes", el manifest ha assenyalat especialment la violència obstètrica (que es refereix a aquella que impedeix amb opacitat l'accés a la salut sexual i reproductiva), la violència de segon ordre (humiliacions i persecució contra qui dona suport a les víctimes de violència), la violència vicària (la violència contra els fills a mode de xantatge a la mare) i la violència digital (que se centra en aquella fet a Internet).


En la lectura del text s'ha assenyalat la nova llei 17/2020 que apunta nous preceptes relacionats amb la violència masclista. I és que segons han assegurat "el 76% de les dones han canviat les seves conductes per por a patir ciberassetjament i el 26% decideix ignorar aquesta situació molt probablement perquè el sistema no està donant respostes efectives que garanteixin la protecció i seguretat que necessiten les dones que pateixen aquest tipus de violència".

En general, s'ha reclamat que les dones puguin gaudir de vides lliures i dignes "en qualsevol espai i àmbit", també en l'institucional, i a donar suport a les víctimes i a assenyalar els assetjadors mitjançant les xarxes socials, per tal que la persona assetjada no se senti sola. En acabar la lectura del manifest, l'alcalde ha fet una breu intervenció reforçant els elements principals del text, i ha encoratjat a "dir les coses pel seu nom" ja que "ens ajuda a acabar amb brometes" i altres actituds masclistes. A la convocatòria hi han assistit membres dels sindicats CCOO i UGT. 

 

Participació