EMPRESA

Una aplicació per connectar administració i ciutadà guanya el 6è Open Future a Tarragona

Els altres dos guardons estan dedicats a dues start-ups enfocades a la restauració, la salut i l'esport

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 25 de novembre de 2021 a les 12:51 |
La presentació dels guanyadors. | Josep M. Llauradó
El sisè Open Future ja té guanyadors. Els tres primers, que avui han rebut el premi de la mà del regidor Manel Castaño, percebran un premi de 3.000 euros el primer i 1.500 el segon i el tercer. Són empreses del Camp de Tarragona que han superat dues seleccions: de les més de vint que s'hi van presentar, es van agafar primer els dotze millors, després es va fer una criba amb vuit i finalment s'han quedat en tres.

L'opció guanyadora, eAgora, està enfocada a la connexió entre el ciutadà i l'administració, mitjançant una aplicació que també permet accelerar el procés de transició cap a l'Agenda 2030. Els seus fundadors són Martín Garrido, Maria Martínez i Julià Navarrete.


Pel que fa al segon lloc, aquest ha estat per a Koonerfy, una aplicació multiplataforma amb una arquitectura cloud escalable orientada al sector de la restauració i l'oci, integrant el pagament online. Els seus integrants són Marc Schmitz i Jacob Roig. Finalment hi ha Burning Calories, una plataforma que integra rutines d'exercici, classes virtuals i un seguiment dietètic personalitzat amb una biblioteca de receptes i video-receptes. En el seu cas són Guillermo Mena Sánchez i Paula López Ortiz.

Es tracta de projectes empresarials en marxa, "uns més avançats que altres", amb una mitjana d'edat de la vintena i rebran assessorament personalitzat des de Tarragona Impulsa per fer viables les seves idees. Han seguit un programa d'acceleració de sis mesos que incloïa un pla de treball personalitzat per a cada start-up i dissenyat conjuntament amb l'equip emprenedor; formació per a cada àrea estratègica de la start-up; seguiment grupal i individual amb experts especialitzats en cada àrea; connexió amb l'ecosistema del territori i amb la xarxa global de Telefónica Open Future, implantada a disset països; accés a l'espai de treball i suport constant durant tota l'acceleració. 

 
Segons ha assenyalat el regidor Manel Castaño, el criteri per seleccionar els guanyadors ha consistiti a valorar la seva repercussió en la comunitat i en àrees com l'economia, la salut i l'esport, entre d'altres, tot plegat barrejant-ho amb les noves tecnologies.

 

Participació