JUDICIAL

Marc Arza celebra l'arxivament de la peça del cas Innova on constava com a investigat

El procés s'ha allargat sis anys i mig

per Redacció, Reus, Catalunya | 25 de novembre de 2021 a les 11:33 |
Una imatge d'arxiu de Marc Arza | Reusdigital.cat
El magistrat del cas Innova, Diego Álvarez de Juan, ha arxivat la peça en què l'exregidor reusenc Marc Arza constava com a investigat. Ho ha exposat el propi Arza aquest matí de dijous, al seu compte de Twitter, per apuntar que sis anys i mig després, el jutge ha admès que "no hi ha ni un indici de culpabilitat. Literalment nada", ha escrit el també número 1 a la llista del PDeCAT per Tarragona a les eleccions del 14-F. 

Tal i com el propi Arza ha volgut recordar, la seva imputació es va produir el maig de 2015, a dies de les eleccions municipals a les quals va concórrer com a número 4 de la llista de CiU. Tot plegat, relacionat amb el cas de les pròtesis en mal estat que subministrava l'empresa reusenca Traiber SL a l'Hospital Sant Joan, i que va motivar un gran operatiu policial a finals del mes d'abril del mateix 2015. L'actuació es va tancar amb nou detinguts i un total d'11 imputats.


Tal i com va recollir el magistrat en la corresponent interlocutòria, aquest va veure indicis irregulars en l'acció del llavors regidor de Promoció Econòmica i Ocupació i número 4 de la llista de CiU, al qual va imputar finalment fins a cinc presumptes delictes: delictes societaris, falsedat documental, delictes contra l'administració pública, blanqueig de capitals i delicte contra la salut pública.

Després de declarar, al maig de 2015, el jutge va decretar per a Arza una sèrie de mesures cautelars, com ara la retirada del passaport, entre altres. La seva imputació es va produir en el marc de la peça separada número 4 del cas Innova, en què s'investigaven presumptes irregularitats en la contractació i facturació dins de l'Hospital Sant Joan de Reus.  


Ja llavors, Arza va apuntar que la imputació era “fluixa i sense base jurídica”. "A tots els que van aprofitar políticament aquella imputació sense base, una forta abraçada", ha conclòs, aquest dijous, a través del seu compte de Twitter. 

 

Participació