NOMENCLÀTOR

Junts per Tarragona proposa dedicar el nom de dos carrers de la ciutat al doctor Aleu i a Jaume Marí

La consellera Elvidra Vidal torna a demanar que es dediqui el carreró B, que toca a l’Hotel Núria de la Via Augusta, al senyor Fèlix Bartra i Clarassó, fundador de l'hotel i promotor del turisme a Tarragona

per Redacció, Tarragona | 25 de novembre de 2021 a les 09:13 |
Jaume Marí va morir als 60 anys | Xarxanet
El grup municipal de Junts per Tarragona ha demanat que la Comissió de Nomenclàtor, que es reunirà aquest dijous, valori dedicar el nom de dos carrers de Tarragona al Doctor Miquel Aleu i a l’exdirector general de l’Associació de Paràlisi Cerebral de Tarragona La Muntanyeta, Jaume Marí.
 

La consellera de Junts per Tarragona i membre de la Comissió, Elvira Vidal, ha assegurat que “es tracta de dues persones molt destacades dins de l’àmbit de la salut i la discapacitat, respectivament, i que a través de la seva dedicació i compromís han deixat empremta a la ciutat” i ha insistit en el fet que tant el Doctor Aleu com en Jaume Marí “reuneixen tots els mèrits perquè Tarragona els homenatgi dedicant-los un carrer”.    
 

Jaume Marí Pàmies va néixer a Tarragona el 1956 i sempre va destacar per la seva lluita en defensa de les persones amb discapacitat i la seva implicació en el tercer sector. Va ser membre de la Junta Directiva de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral–La Muntanyeta des de 1993. Va presidir l’entitat durant vuit anys. En el moment de la seva sobtada mort, l’abril de 2017, quan tenia 60 anys, era director general d’aquesta destacada entitat social.  
 

El Dr. Aleu va néixer a Constantí el 1910 i va morir a Tarragona el 2011. Va exercir com a metge de medicina general durant 56 anys i va ocupar un lloc destacat dins de la vida política i social de la ciutat, on va ser regidor entre 1955 i 1969 i diputat provincial. Va compaginar la seva tasca dins de l’àmbit de la salut amb l’interès per l’arqueologia, el patrimoni històric i la cultura popular, elaborant una obra escrita sobre la matèria amb més de 160 quaderns. 
 
A la comissió, la consellera Vidal tornarà a demanar que es dediqui el carreró B, que toca a l’Hotel Núria de la Via Augusta, al senyor Fèlix Bartra i Clarassó, fundador de l'hotel i promotor del turisme a Tarragona. El senyor Bartra va morir l’any 1990.

 

Participació