LABORAL

El comitè d’empresa del Sant Joan «obliga» la direcció a retirar l’aplicació de l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors

CCOO celebra la "pressió feta" i que ha fet que s'hagi tirat enrere la mesura prevista

per Redacció, Reus, Catalunya | 25 de novembre de 2021 a les 06:43 |
Exterior del Sant Joan | ACN
El sindicat CCOO s'ha "felicitat", aquest dimecres i en un comunicat, pel resultat de "la pressió feta" per part del comitè d’empresa de l’Hospital Sant Joan de Reus, i que ha "obligat" la direcció a "desistir de la seva intenció d’aplicar l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors".

Segons s'ha exposat a la nota, la direcció del centre va engegar, dies enrere, un procediment per aplicar l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, i que recull una "modificació substancial de les condicions laborals dels treballadors". CCOO ha apuntat que la direcció ha argumentat "causes organitzatives i productives" per justificar la mesura. Aqiesta va lliurar al comitè una memòria justificativa, i per part dels representants dels treballadors es va demanar "informació complementària per poder entendre aquesta memòria i aportar propostes amb l’ànim d’obrir una negociació".


A la nota s'hi assenyala que el Comitè "va traslladar i alertar" la direcció que amb aquesta decisió "s’obria la porta a la possibilitat que moltes persones treballadores decidissin marxar en cas d’aplicació d’aquestes mesures, fet que tindria una forta repercussió en el servei assistencial de la població". 

Finalment, la direcció de l’hospital reusenc "va comunicar que deixava sense efecte l’aplicació de les mesures".

 

Participació