AJUNTAMENT DE TARRAGONA

El govern de Tarragona garanteix la cavalcada i el carnaval i espera el suport d'ECP als comptes de 2022

La pèrdua de l'increment d'impostos ha suposat un replantejament per a l'executiu local

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 4 de novembre de 2021 a les 11:52 |
La façana de l'Ajuntament de Tarragona, amb la bandera la ciutat onejant a mig pal | ACN
"Incertesa" a l'Ajuntament de Tarragona des que aquest passat dimarts l'oposició tombés la proposta d'incrementar la taxa de la brossa i l'IBI. Sense l'actualització de les ordenances fiscals, el següent pas del govern local és intentar aprovar una proposta de pressupostos que, per ara, no té el suport garantit de cap formació política de la resta del plenari. A diferència del que es podia entendre per les paraules del conseller de Serveis Generals Jordi Fortuny en acabar la sessió de dimarts, sí que hi haurà una proposta de comptes per al 2022, això sí, pendents de la resposta de l'Estat a l'absència dels diners corresponents a la plusvàlua, una mesura que el TC va tombar la setmana passada.

L'alcalde, Pau Ricomà, ha assegurat aquest dijous al matí que "hi haurà cavalcada i carnaval i la resta segurament també" utilitzant els 800.000 euros de què disposen per al primer trimestre. Ricomà ja ha donat l'ordre de gastar el mínim possible en el que queda d'any per tal que el romanent que es pugui utilitzar a partir de la primavera sigui tan alt com sigui possible.


Novament, Ricomà ha lamentat la "pinça" de l'oposició, que segons apunta "dificulta els primers mesos de funcionament", a l'espera de quin percentatge atorgui corresponent a la plusvàlua el govern de l'Estat, en forma de compensació. "No és igual que l'Estat ens compensi el 100% que una quarta part, si és una quarta part tothom sap que les coses seran més difícils".

En la negociació dels pressupostos, prometen incloure "tots els projectes socials, culturals i d'impuls econòmics que es puguin dur a terme" i demana que En Comú Podem compleixi la paraula de la seva líder al Parlament, Jéssica Albiach, que aquesta setmana emplaçava a aprovar tots els pressupostos: el de l'Estat, el de la Generalitat i el dels diferents ajuntaments.

 

Participació