AJUNTAMENT DE TARRAGONA

La campanya de Nadal obre el debat de la «falta de planificació» del govern de Tarragona

El ple es desenvolupa amb normalitat tot i les disputes amb l'oposició

per Maria Fernández Sadurní, Tarragona | 22 d'octubre de 2021 a les 14:50 |
Saló de plens de l'Ajuntament de Tarragona
El saló de plens de l'Ajuntament de Tarragona ha acollit aquest divendres al matí una nova sessió ordinària del plenari municipal. Durant les tres hores i mitja de la jornada s’han aprovat els quinze punts de l’ordre del dia i les sis mocions que han presentat els grups municipals. Pel que fa al contingut del ple, els consellers i conselleres de la ciutat han tirat endavant tres punts de manera unànime.

Ara bé, sí que hi ha hagut disputa política. En un punt que no es trobava a l’ordre del dia, un modificatiu de crèdit per la campanya comercial de Nadal a la ciutat, s'han aprovat un total de 60 mil euros extrets del sobrant de les subvencions a l’oci nocturn. El punt ha generat tensió entre l’equip de govern i l’oposició, ja que aquests titllaven als de Ricomà de “mala gestió” i “falta de planificació” al que el conseller Nadal, del grup municipal Junts per Tarragona, ha respost de manera molt contundent, assegurant que “hi ha hagut una gran coordinació de totes les àrees per dinamitzar el comerç local”. 


El resultat de les votacions per part dels representants de la ciutat han fet tirar endavant la resta de punts del dia de la sessió. En gran part, aquests han parlat dels pressupostos i comptabilitat de la institució i al desenvolupament econòmic de Tarragona. També s'ha debatut la qüestió de la pobresa energètica i l'encariment de la llum, amb una moció presentada per la CUP que demanava la creació d'una empresa pública d'energia a Catalunya. En aquest mateix punt, el regidor del PSC, Mario Soler, ha reclamat conèixer en quin punt es troba la creació d'una nova empresa energètica municipal, un punt que es va aprovar en un plenari anterior. A més, s'ha accedit a estudiar la rescissió dels contractes amb les empreses de l'Ibex-35, un fet que Xavier Puig (ERC) ha considerat difícil de dur a terme a curt termini.

Més tard, Puig ha exposat una moció relacionada amb Adif, la qual cal que consideri "possibles alternatives" per reduir la contaminació acústica generada per les mercaderies i que afecten part de la població tarragonina, segons Puig. A més, s'ha informat als assistents de les reunions amb l'empresa i amb altres ajuntaments afectats per aquesta problemàtica i ERC ha instat als grups municipals a "treballar conjuntament" per buscar solucions.


El ple ha estat interromput pels veïns del barri de Boscos. Una vintena de persones han entrat a la sala amb una pancarta que reivindicava més mesures de protecció a causa dels casos d’ocupació il·legal que pateixen a la zona. Pau Ricomà, com a president de la sessió ha declarat que “l’Ajuntament de Tarragona sempre s’ha trobat al costat dels veïns” i que “es farà el possible dintre de la legalitat” per ajudar-los, però que s’havia de “continuar amb l’ordre del ple”. Més tard, la consellera Begoña Floria ha retret a l’alcalde la no resposta obtinguda a una pregunta referent a la contractació d’un fotògraf per la institució. Aquest ha estat el tercer moment tens de la jornada, el qual ha acabat amb riures i cares d’incongruència per part dels membres del consistori.

Així i tot, i malgrat una picabaralla més entre Sonia Orts, consellera no adscrita, i Pau Ricomà, qui ha acabat apagant el seu micròfon al·legant que la regidora "no respectava els torns de paraula", el ple s’ha desenvolupat amb normalitat. 


Tot plegat, en una sessió plenària més plàcida que en altres ocasions, en què també s'ha aprovat per unanimitat les despeses d'exercicis anteriors de l'Ajuntament de Tarragona, seguidament l’atorgament del Premi Tarraco a l’equip de recerca dels aqüeductes romans i, per últim, la sala ha donat el vistiplau i el seu suport a la representant d’En Comú Podem, Carla Aguilar, perquè passi a formar part del Consell Municipal de la Discapacitat.

 

Participació