SÍMBOLS

Tarragona treu dues banderes espanyoles de l'espai públic

La mesura va acompanyada de la retirada de la simbologia europea, tarragonina i catalana, a la plaça de la Unesco i la plaça Imperial Tàrraco

per Redacció, Tarragona | 22 d'octubre de 2021 a les 09:12 |
La plaça de la Unesco, a Tarragona, s'ha aixecat sense banderes. | Josep M. Llauradó
L'Ajuntament de Tarragona ha retirat de dos indrets cèntrics de la ciutat les banderes tarragonina, catalana, espanyola i europea. La plaça de la Unesco i la plaça Imperial Tàrraco feia anys que comptaven amb quatre màstils amb aquesta simbologia que no agradava a l'actual consistori.

D'una banda, el govern ha tret sense polèmiques -per ara- dues banderes espanyoles de l'espai públic. De l'altra, també s'ha al·legat que la simbologia era més pròpia d'un càmping que d'una ciutat patrimonial.


Tarragona no té a la façana del seu ajuntament cap altra bandera que la tarragonina, al capdamunt del palau municipal. Això és així des de fa anys, incloent el mandat de l'exalcalde Josep Fèlix Ballesteros (PSC).

En l'actual mandat s'havien manifestat diverses crítiques cap a aquesta simbologia que encara romania en diferents espais. El fet que no estigués ubicada adjacent a cap edifici de l'administració ha facilitat que pogués ser possible abans d'acabar el mandat.

 

Participació