Castells

Dues diades castelleres el mateix dia a Tarragona

Les quatre colles de la ciutat es dividiran per actuar a la plaça Corsini i al pla de la Seu dissabte a la tarda

per Maria Fernández Sadurní, Tarragona | 21 d'octubre de 2021 a les 13:25 |
Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau al passat Sant Magí | Júlia Abelló
La Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau actuaran a la plaça Corsini dissabte 23 d’octubre a les sis de la tarda en motiu de la diada castellera del Comerç. Aquesta serà la segona diada castellera de Tarragona del dia, ja que els Xiquets del Serrallo i els Xiquets de Tarragona estaran actuant al pla de la Seu des de dos quarts de sis de la tarda.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau venen de descarregar un 3 de 7 per Santa Tecla, així com un pilar de 5 simbòlic amb les altres colles de la ciutat. Per la seva banda, la Jove de Tarragona arriba de la fira de Santa Teresa del Vendrell, on van assolir un 3 de 7 amb l’agulla, un 5 de 7 i un 4de7 amb l’agulla. Els liles van arrodonir l’actuació amb un ventall de 5.


Les quatre colles tarragonines podran estrenar-se aquest cap de setmana en una diada que seguirà el protocol marcat pel Procicat: mascaretes i distància entre els colors de les camises de la plaça, però molt diferent als actes simbòlics de Sant Magí i Santa Tecla. Dissabte no hi haurà control d’aforament, no es limitaran els castellers i hi haurà públic a peu dret.

La represa dels castells comença a prendre forma després que les colles estiguin gairebé dos anys aturades. Aquest últim trimestre del 2021 es podrà gaudir d’actuacions com la diada blava al barri del Serrallo del dia 30 d’octubre, la diada de Tots Sants de Vilafranca, on actuaran els Xiquets de Tarragona, o la diada del 7 de novembre a la plaça de la Font amb les quatre colles de la ciutat.
 

Participació