CINEMA

«Distancias», de Susan Béjar, curt triomfador al Festival Psicurt

Obté el primer premi en la categoria de ficció i el del públic

per Redacció, Reus, Catalunya | 14 d'octubre de 2021 a les 12:55 |
Béjar, la realitzadora del curt més destacat del 6è Psicurt | Reus.cat
El curtmetratge Distancias, de Susan Béjar, ha estat el gran triomfador de la 6a edició del Psicurt, el festival de filmets sobre salut mental que s'ha fet del 7 al 10 d'octubre a Reus i a Tarragona. Aquesta obra, que tracta sobre el tracte que reben les persones amb problemes mentals i que "fa reflexionar sobre a qui es pot dir boig i a qui no", s'ha assenyalat des de l'organització, ha estat premiat per partida doble. D'una banda, amb el primer premi en la categoria de ficció, atorgat pel jurat del festival; de l'altra, amb el premi del públic, resultat del recompte de vots emesos a través dels telèfons mòbils per les persones assistents durant els quatre dies de projeccions.
 

Després de sis edicions consecutives, el Psicurt "s'ha consolidat com un dels festivals de cinema sobre salut mental més importants en l'àmbit estatal", ha apuntat el coordinador del Psicurt i referent cultural del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), Jaume Descarrega. Aquest ha confirmat la continuïtat del certamen de cara a l'any 2022.

Per començar, el dijous 7 d'octubre, es va inaugurar el Psicurt al Teatre Bartrina de Reus, amb la participació de la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella. Després, durant els quatre dies es van poder veure nombrosos curts a Reus i a Tarragona.


I, per acabar, el diumenge 10 d'octubre, es va fer a Tarragona l'acte de cloenda, amb la participació del regidor de Cultura i Educació de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, i de la consellera de Feminismes de l'Ajuntament de Tarragona, Cinta Pastó.

Durant aquest acte es van lliurar fins a 5.500 euros en premis.


Els curtmetratges guanyadorsS’ha premiat els curtmetratges següents, "tant pels seus mèrits artístics i tècnics, com per l’aportació en l’àmbit de la salut mental", segons els organitzadors. El primer Premi Ficció (1.200 euros i estatueta) ha estat per a Distancias, de Susan Béjar; el segon Premi Ficció (800 euros i estatueta) se l'ha endut La banyera, de Sergi Martí; el tercer Premi Ficció (400 euros i estatueta) ha estat per a Votamos, de Santiago Requejo; el primer Premi Animació (1.200 euros i estatueta) ha recaigut en Roberto, de Carmen Córdoba; el primer Premi Educurt (600 euros i estatueta) ha distingit Sonrisas y lágrimas, de l’IES Rodanas d’Épila (Saragossa); el segon Premi Educurt (300 euros i estatueta) l'h guanyat Disconnection, de l’IES Son Pacs de Mallorca.

El Premi Educurt Exprés en la categoria ESO, BAT i Cicles formatius (500 euros i estatueta) ha estat per a l'obra Estimada, Jo d’Ester Bertran; i finalment, el Premi del Públic ha estat per Distancias de Susan Béjar (500 euros i estatueta).

 

Participació