1 de 10
PATRIMONI

S'acaben es obres de reparació de la torre del monestir de Santes Creus, afectada per un llamp el 2018

Els treballs han costat prop de 87.000 euros i han inclòs la col·locació d'un parallamps al centre de la coberta

S'han reparat les destrosses ocasionades al remat de la torre i s'han conservat els elements menys afectats | ACN
per Redacció, Tarragona | 12 d'octubre de 2021 a les 09:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, mitjançant l'Institut Català del Sòl, ha finalitzat les obres de reparació del Monestir de Santes Creus (Alt Camp). El monument llueix un nou badalot o torre després que aquesta quedés malmesa per la caiguda d'un llamp el 2018.

Els treballs, amb un pressupost de 86.867,55 euros (sense IVA), han inclòs la reforma de la coberta i de la planta golfa de l'edifici del Portal de l'Assumpta. S'han reparat les destrosses ocasionades al remat de la torre i s'han conservat els elements menys afectats. També s'ha col·locat un parallamps al centre de la coberta per evitar nous incidents.


L'empresa asseguradora del monument ha pagat la reparació, executada per l'empresa Constècnia 3 SL. Concretament, a la zona de la torre s'han canviat els elements de fusta i teules que estaven en mal estat per unes altres de vidriades i similars a les actuals. També s'ha col·locat una anella metàl·lica a l'interior amb l'objectiu d'evitar l'obertura dels paraments.

A les golfes s'han substituït els elements de fusta més malmesos, a la vegada que s'ha aplicat un tractament a la resta.

 

Participació