SEGURETAT

Noranta nous Mossos d'Esquadra al Camp de Tarragona

El conseller Joan Ignasi Elena presenta la nova promoció del cos policial que integra un total de 775 agents arreu de Catalunya

per Maria Fernández Sadurní, Tarragona | 11 d'octubre de 2021 a les 13:00 |
Presentació dels nous agents a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Campclar. | Maria Fernández Sadurní
El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha presentat aquest dilluns al matí a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Campclar els nous agents del cos al Camp de Tarragona. Fins a 90 places quedaran cobertes a les comarques tarragonines, 12 de les quals es quedaran a la capital de la demarcació. El conseller ha afirmat que “la incorporació de nous agents és especialment rellevant per garantir la seguretat, els drets i les llibertats de la ciutadania”. A més, ha confirmat que enguany se sumaran 400 vehicles nous al cos i es licitarà un contracte per la mateixa xifra per l’any que ve. Per altra banda, també es renovaran els uniformes abans de l’estiu. 

La nova promoció d’agents augmentarà fins a 775 efectius el cos de Mossos d’Esquadra fent “tasques de seguretat i reforç” arreu de Catalunya. Des del Govern es té la intenció de “fer un creixement equilibrat i constant del cos afegint entre 750 i 800 places anuals”.  L’increment d’efectius té l’objectiu de “cobrir el dèficit acumulat durant sis anys, resultat de no generar places efectives dins del cos policial”. El conseller assegura que ampliar la plantilla contínuament és una “condició necessària per solucionar els problemes d’inseguretat”. 


La nova promoció de Mossos d’Esquadra destaca per l’"alt percentatge de dones" que el conformen respecte a les anteriors, en aquest cas fins a un 30% dels agents són dones. Joan Ignasi Elena confirma que “està canviant el percentatge femení a la plantilla” i que “cal assemblar-se a la societat a qui es serveix, no només per justícia, també per ser més eficaços”. Des del Departament es vol continuar fent campanyes internes al cos per “promocionar la presència de dones als llocs de comandament”.

A la compareixença també hi ha assistit Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, qui valora “molt positivament l’aportació de nous agents a la ciutat”. A més, l’alcalde ha fet constar que aquest increment d’efectius coincideix amb “l’ampliació de 13 agents a la Guàrdia Urbana i 8 noves places públiques d’altres cossos que s’ofertaran aviat”. Per la seva banda, Joan Ignasi Elena ha afirmat que és “vital la coordinació entre els cossos de seguretat per garantir i gestionar la seguretat” i que “s’està treballant en una bona línia”. 

 

Participació