ENERGIA

Llauradó reiterarà l'oposició de la Diputació a la línia MAT amb una compareixença al Parlament

Dimecres, 13 d'octubre

per Redacció, Tarragona | 8 d'octubre de 2021 a les 13:14 |
La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, en una imatge d'arxiu | Infocamp/ GDDCT
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, participarà en la Comissió d'Acció Climàtica del Parlament de Catalunya, "on refermarà l'oposició" de la institució supramunicipal al nou projecte de línia de molt alta tensió (MAT) que recorreria 180 quilòmetres a la demarcació. L'ens ha recordat en un comunicat que ja va expressar la seva posició contrària a aquest projecte en la reunió amb diferents ens locals del passat 8 de setembre, al palau Bofarull de Reus. La cita és el dimecres dia 13 d'octubre. 

En aquella trobada, la Diputació de Tarragona, set consells comarcals (Terra Alta, Ribera d'Ebre, Priorat, Baix Camp, Alt Camp, Baix Penedès i Alt Penedès) i 38 ajuntaments del Camp de Tarragona, el Penedès i les Terres de l'Ebre van presentar públicament les al·legacions contra aquest projecte privat, que impulsa l'empresa privada Forestalia i i que va publicar-se en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el passat juliol.Els set consells comarcals i els 38 ajuntaments afectats han presentat un paquet d'al·legacions de manera conjunta, mentre que la Diputació de Tarragona redacta un estudi jurídic a petició de la Subdelegació del Govern a Tarragona que "reforça els arguments contraris dels ajuntaments i el conjunt d'administracions públiques", segons s'ha apuntat.


El rebuig del món local a aquest projecte, tal com s'ha explicat, "es fonamenta en l'incompliment de la llei del sector elèctric, la no justificació de la seva necessitat, el greu impacte paisatgístic i la incompatibilitat amb la planificació del sòl". 
 

 

Participació