FESTES

L'homenatge en format capgròs a «Paquito García» marca les festes del Roser a Tarragona

Ha estat iniciativa de la seva família cap a una persona arrelada al barri de la Part Alta

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 7 d'octubre de 2021 a les 21:20 |

Moment emotiu aquest vespre a la plaça del Fòrum quan ha aparegut el nou capgròs que es presentava avui en el marc de les festes del Roser. Francisco "Paquito" García era una persona arrelada al barri de la Part Alta i que ha mort durant la pandèmia als 68 anys. La seva família va engegar recentment una iniciativa per fer-li el seu propi capgròs, que s'afegeix als altres capgrossos de l'associació de veïns del carrer Merceria, especialment la "Mamelluda" Roser i l'Eduard, que l'han apadrinat.


El nou element de folklore, de l'escultor Ferran Rey, ha sorprès la dona del difunt, que no sabia res de la seva existència. García -també conegut com el Colorines- era un artista vinculat al teixit associatiu i festiu de la ciutat i que, segons ha apuntat José López, president de l'associació veïnal, "sempre estava pensant en cantar", com ara durant les festes del barri, que van començar de nou aquest passat dimarts.

La 40a edició de les festes del Roser tindran però el seu dia fort dissabte quan es presentarà d'una banda un altre element cultural -el Dragonet- i el seu escultor, Josep Maria Rosselló -també enguany pregoner-, l'acompanyarà juntament amb els capgrossos Maginet i Tecleta.


Fins al diumenge 10 d'octubre, la zona de la plaça de les Cols, el carrer Merceria i la plaça del Fòrum acollirà diversos actes de poesia, música, cinema, entre d'altres. Mentrestant, aquest dijous El último vinilo ha posat la nota musical a un vespre emocionant, que ha comptat amb aplaudiments i plors per part dels assistents.
 

La plaça del Fòrum, durant les festes del Roser. Foto: Josep M. Llauradó


 

 

Participació