Zona Esportiva

Roda de Berà estrenarà noves intal·lacions esportives municipals

Seran gimnàs, una sala polivalent i una nova pista de pàdel

per Redacció, Roda de Berà | 7 d'octubre de 2021 a les 09:13 |
Projecte esportiu de Roda de Berà. | Ajuntament de Roda de Berà
El passat dijous el ple de l’Ajuntament de Roda de Berà va aprovar per majoria el canvi de la gestió de la zona esportiva municipal Eixample, amb els vots a favor de Tria Roda, Populars per Roda, Ciutadans i Junts per Roda. L’objectiu de l’equip de Govern és "l’optimització econòmica de la zona, però sobretot aconseguir una major eficiència quant a la seva gestió esportiva i social".

És per aquest motiu que la gestió serà indirecta mitjançant un contracte de gestió de servei públic en forma de concessió administrativa, i sortirà a licitació per tal d’adjudicar la gestió a una empresa especialitzada en el sector esportiu que sigui capaç d’assolir la seva dinamització. 


Actualment l’espai compta amb dues pistes de pàdel, una pista de frontó, una pista de tennis, una piscina a l’aire lliure formada per dos vasos i dues explanades de sorra, una d’elles adaptada per al tir amb arc. La regidoria d’Esports, encapçalada per Gerard Solé, espera que aquesta zona esportiva, la qual cada cop compta amb més usuaris, "continuï creixent i esdevingui l’espai esportiu de referència a Roda de Berà".

És per això que els pressupostos de 2021 ja preveien una partida de 50.000 euros per a la remodelació de l’antic bar-restaurant, tota la superfície que abans era menjador, barra, cuina i magatzem, per adequar dues sales. La primera d’elles es destinarà a sala d’activitats cardiovasculars i musculació, amb una superfície de 60 metres quadrats, i la segona com a sala polivalent per a activitats dirigides, amb 43 metres quadrats. També s’ampliarà l’actual zona de vestidors, per millorar la distribució existent i crear una nova zona de dutxes individualitzada en cadascun d’ells. La partida destinada també preveu una inversió de 13.000 euros per dotar la primera sala de nova maquinària de fitness i musculació. 


A més, la creixent demanda de la pràctica del pàdel a Roda de Berà fa necessari crear una nova pista per ampliar l’oferta, poder acollir més usuaris, oferir més classes de pàdel i la possibilitat d’organitzar tornejos i competicions de major envergadura. La nova pista serà una de les inversions que haurà d’executar l’empresa concessionària. També haurà de crear un equipament de recepció i bar a l’entrada de la zona esportiva, per subministrar begudes i petits refrigeris i on es puguin gestionar les inscripcions. 

Nova sala polivalent al pavelló municipal

 

A banda dels treballs que s’iniciaran en breu a la zona esportiva municipal Eixample, l’Ajuntament també crearà una nova sala polivalent dins del pavelló poliesportiu municipal amb el condicionament de l’antic magatzem, amb una superfície útil de 94 metres quadrats. Les obres començaran el 18 d’octubre i tenen un pressupost de 53.000 euros. 

Activitats esportives gratuïtes


Amb el nou curs escolar, cada tardor la regidoria d’Esports posa en marxa activitats esportives dirigides per a adults. Degut a les mesures per fer front a la Covid-19, l’aforament de l’actual sala polivalent del pavelló municipal és massa reduït per oferir aquestes activitats.

D’aquesta forma, i fins que no es posin en marxa les noves sales a la zona esportiva municipal Eixample i al pavelló municipal, la regidoria d’Esports ha decidit oferir de forma gratuïta fins a 14 hores setmanals d’activitats dirigides d’aeròbic, hipopressius i tonificació que se celebraran a l’aire lliure en diverses localitzacions, a la zona esportiva de l’Eixample, a les pistes Nou Roda, al pavelló municipal o a la platja Costa Daurada, al mateix punt en què durant tot l’estiu s’ofereixen les classes d’aeròbic. Els horaris detallats es poden consultar al web de l’Ajuntament.

 

Participació