Consell Comarcal Tarragonès

Les CUP del Tarragonès aposten per un nou Pla d'Acció Comarcal

Eva Miguel planteja un pla especial per protegir l'Anella Verda i una ampliació de la borsa de lloguer social al Consell Comarcal

per Redacció, Tarragona | 6 d'octubre de 2021 a les 09:59 |
Óscar Sánchez (PSC) i Eva Miguel (CUP), durant la reunió comarcal. | CUP
La consellera de la CUP al Consell Comarcal del Tarragonès, Eva Miguel, va reunir-se ahir al matí amb el seu president, Óscar Sánchez, per abordar eixos "clau" a nivell comarcal. Les cupaires consideren "essencial" la redacció d'un nou Pla d'Acció Comarcal per tal d'articular "les prioritats i els temes cabdals com a territori". La consellera Miguel va recordar que l'actual Pla d'Acció Comarcal és del 1994 i va manifestar que "si no volem que el Consell Comarcal esdevingui una empresa que gestiona serveis cal un full de ruta clar i actualitzat que defineixi on volem anar".

Per les CUP del Tarragonès aquest Pla d'Acció és "la base per poder treballar eixos clau com a territori, que van des de la pròpia organització territorial, polítiques en clau d'habitatge o serveis socials". Dins de l'organització territorial, la consellera Miguel va expressar al president del Consell Comarcal la importància de participar de manera activa en les taules tècniques per la redacció del Pla Director Urbanístic de l'Àrea Metropolitana de Tarragona i implementar els acords de la Declaració Institucional aprovada el 2016 per la protecció de l'Anella Verda Gaià-Francolí. En aquest sentit, Eva Miguel va recordar la "necessitat" de tenir un Pla Especial de Protecció de l'Anella Verda i la constitució d'un ens "amb la fórmula que es cregui oportuna" format pels municipis que inclouen l'Anella Verda Gaià-Francolí i entitats.


Durant la reunió, les cupaires també van plantejar "la importància de generar una campanya per tal d'ampliar la borsa de lloguer social" que gestiona el Consell Comarcal del Tarragonès, "per tal de fomentar que la població posi els seus pisos a disposició de la borsa de mediació". Per últim, pel que fa a les Beques Menjador, les cupaires van proposar que des del Consell Comarcal es generi un mètode per a la fiscalització d'aquestes beques que "pugui ser unitari per a totes les escoles".

 

Participació