LABORAL

El comitè de vaga del 112 creu que negociar amb Ferrovial no solucionarà «tot» el conflicte

Els representants creuen que les converses es "limitaran a aspectes laborals" i que no podran abordar "la gestió integral" del servei

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 5 d'octubre de 2021 a les 18:11 |
Imatge d'arxiu del centre del 112 a Reus | Reusdigital.cat
La vaga dels treballadors del 112 va arrencar fa més d'un mes, s'ha indicat per part del comitè en un comunicat, i ara Ferrovial, l'empresa adjudicatària, "s'obre a negociar les reivindicacions de la plantilla". Amb tot, s'ha alertat, aquestes converses "no podran garantir una solució definitiva pel que fa a la gestió integral del servei, ja que s'hauran de limitar a aspectes laborals".

El comitè de vaga dels treballadors 112 ha assegurat aquest dimarts, en un comunicat, que el passat cap de setmana es van perdre més de 1.500 trucades al 112 de Catalunya. Aquesta situació, "que s'ha repetit de forma cíclica durant anys", es pot veure "accentuada" pels efectes de l'aturada del personal (que té uns serveis mínims del 85%), "malgrat en cap cas n'és conseqüència directe", s'ha explicat.


Els comitès d'empresa del 112 han apuntat que la gestió duta a terme per les empreses privades "provoca que una plantilla sota mínims hagi de fer-se càrrec d'un volum de feina inassumible i amb condicions laborals pèssimes, la qual cosa va en detriment del servei i de la ciutadania".

Per aquest motiu el comitè de vaga ha demanat a la Generalitat que "prengui partit" en la solució del conflicte "per acabar amb la mercantilització d'un servei públic i essencial com és el 112".


Finalment, al comunicat s'hi ha volgut recordar que el passat 23 de setembre, durant la compareixença de membres dels comitès d'empresa del 112 al Parlament, partits com PSC i ERC es van mostrar "favorables a donar resposta a les reivindicacions dels representants" dels treballadors, "si bé després això no s'ha traduït en accions efectives". En l'últim debat de política general, tant PSC com ERC i JxCat es van abstenir en la votació de la proposta d'en Comú Podem per internalitzar el 112 i només la CUP hi va donar suport.

 

Participació