SOLIDARITAT

Centenars de persones omplen el Teatre Tarragona per solidaritzar-se amb les famílies que conviuen amb l'autisme

L'espectacle ha comptat amb la participació de nombrosos artistes, que han reproduït balls i altres especialitats de diferents països

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 24 de setembre de 2021 a les 21:52 |
Un instant de l'actuació al Teatre Tarragona. | Josep M. Llauradó
Aplaudiments sense parar aquest divendres al vespre al Teatre Tarragona en l'estrena de l'espectacle Viatgem amb l'autisme, organitzat per l'associació Todos en Azul. Els tarragonins han respost amb assistència i suport unànime a la proposta solidària per recaptar fons per a l'entitat i fer possible, a llarg termini, un espai polivalent que cobreixi les necessitats de les famílies que conviuen amb el trastorn.
 

No és el primer acte però sens dubte ha estat el més massiu en una ciutat que vol esdevindre pionera en l'assoliment d'un equipament d'aquestes característiques. El casal d'estiu a Torreforta va ser una prèvia per escalfar motors per l'interès que desperta des de la societat tarragonina aquesta problemàtica, que segons explicava Juan José Caravaca, president de Todos en Azul, fa que l'entorn de les persones amb aquest trastorn "no descansin mai". Per això es reclama "un respir a les famílies" mitjançant donatius que, per ara, pugen al mig miler d'euros. L'objectiu és a llarg termini: es necessiten 250-300.000 euros per fer realitat l'espai polivalent.
 

D'una durada aproximada de tres hores, l'espectacle ha començat amb una breu presentació i ha continuat amb balls, acrobàcies, màgia i cançó de diferents països com ara Hongria, Argentina, Xina, Espanya, entre d'altres. El "viatge amb l'autisme" ha tingut un petit descans amenitzat per una animadora i tot seguit s'han reconegut persones per la seva tasca de suport a l'entitat. "Si ens ho proposem", deia el presentador Helder Moya, l'espai polivalent serà possible. Doncs aquest és l'objectiu dels assistents i caldrà esperar encara uns mesos, fins i tot anys, per veure si la primera es pot arribar a complir.

 

Participació